Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ : «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» –ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΧΙΟΥ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Μαρια Χρονοπούλου---


Διαμαρτυρία και αγανάκτηση για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, σήμερα το πρωϊ στον Οίκο του Ναύτου Χίου . Διαμαρτυρία, αλλά και οργή για την σημερινή κατάντια, που δεν ευθύνονται εκείνοι όπως λένε, αλλά οι kυβερνώντες. Οι περικοπές στις συντάξεις και η συνεχής μείωση των παροχών της υγείας ,έχουν χειροτερέψει πολύ το βιοτικό επίπεδο, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ κ. Ιάκωβος Ζαννίκος: «Υπαίτιοι είναι αυτοί που μειώνουν τον αριθμό των Ελλήνων ναυτικών παντού ,αυξάνοντας την ανεργία και υπολογίζοντας μόνο το κέρδος των Ταμείων, σπρώχνοντας στην αγωνία χήρες και ορφανά , ανήμπορους ηλικιωμένους και σοβαρά άρρωστους» και συνεχίζει :
«Η λεγόμενη βαριά ναυτική βιομηχανία της Ελλάδος, η Ναυτιλία , με παγκόσμια αναγνώριση, στυλοβάτης της Ελληνικής Οικονομίας πάνω από έναν αιώνα. Και ο Έλληνας ναυτικός, ο εργαζόμενος στα καράβια , ο ναυτεργάτης έδωσε και δίνει το αίμα της ψυχής του για να μεγαλουργήσει η Ναυτιλία μας και να είμαστε εθνικά υπερήφανοι».
Η συγκέντρωση που έγινε σήμερα Δευτέρα, το πρωϊ από τους Χιώτες ναυτικούς, τους εργαζόμενους στην θάλασσα, τους συνταξιούχους , ήταν μία καθολική διαμαρτυρία για την σημερινή κατάντια της χώρας μας, την επιβολή του μνημονίου, αλλά και την ανεπάρκεια των ταμείων, που έχουν χρυσοπληρωθεί και χρυσοπληρώνονται από τους Έλληνες ναυτικούς και δεν τους παρέχουν τώρα πια ούτε και τα πιο απαραίτητα φάρμακα ,για τα οποία πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
«Όλη αυτή η χρόνια καταστροφική διαχείριση , αλλά και τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα , ήταν η καταστροφική βολή για τους ναυτικους και τις οικογένειές τους» τονίζει ο κ. Ζαννίκος . «Το νέο σύστημα οικογενειακού γιατρού, που άλλαξε με στόχο το νοικοκύρεμα και την εξοικονόμηση χρημάτων, που υιοθετεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και καταργεί τον ρόλο των ελεγκτών, ενώ φαινομενικά δείχνει ότι πάει κάτι να γίνει , όμως στην προκειμένη περίπτωση ο ασφαλισμένος χάνει το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής» .
Ο κ. Ζαννίκος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ενώ δύο γιατροί έχουν υποβάλλει αίτηση εδώ και ένα μήνα, καθυστερεί από τις κεντρικές υπηρεσίες ο διορισμός τους . Επίσης υπάρχουν κενά στο προσωπικό του Οίκου του Ναύτη , από συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις , ασθένειες κλπ, που δεν έχουν καλυφθεί .
Αυτά όλα τα παραπάνω, αλλά και η αδιαφορία των αρμοδίων που απευθύνθηκε η διοίκηση του Σωματείου , αλλά και τα άλυτα προβλήματα, αναγκάσουν τα μέλη της Διοίκησης να προβούν σε διαμαρτυρία διαβιβάζοντας επιστολή για άλλη μια φορά σε κάθε αποδέκτη, και ενημερώνοντας την Χιακή κοινωνία .