Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ 1,9 ΕΚΑΤΟΜ. ΟΧΗΜΑΤΑ Hyndai & Kia


Οι νοτιοκορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες Hyundai και Kia ενημέρωσαν σήμερα ότι ανακαλούν περίπου 1,9 εκατομμύριο οχήματα στις ΗΠΑ επειδή παρουσιάζουν προβλήματα στο σύστημα πέδησης και στους αερόσακους, μετά από σχετικές καταγγελίες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της αμερικανικής υπηρεσίας οδικής ασφάλειας (NHTSA).
Τα οχήματα που αφορά η απόσυρση είναι τα Hyundai Elantra κατασκευής 2011-13 τα οποία έχουν προβλήματα στους αερόσακους, τα Kia Rondo και Sportage καθώς και τα Hyundai Accent και Tucson των ετών 2007-9 γιατί παρουσιάζουν προβλήματα στα φώτα των φρένων αλλά και δυσκολία στην απενεργοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος οδήγησης, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει το αυτοκίνητο να φρενάρει κανονικά.
Συνολικά ανακαλούνται 1.246.078 Hyundai και 623.658 Kia ώστε να αντικατασταθούν τα ελαττωματικά μέρη που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο δυστυχήματος.
Ένας εκπρόσωπος της Kia είπε ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει να έχουν προκληθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, ούτε αν η ανάκληση αφορά και οχήματα που κυκλοφορούν σε άλλες χώρες.
Και οι δύο εταιρείες ενημερώνουν ήδη τους κατόχους των οχημάτων και οι αντιπροσωπείες τους ανακοινώνεται ότι θα επιδιορθώσουν δωρεάν τα προβληματικά μέρη.
newsit.gr