Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

20.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ


- Στη συνάντηση ήταν και ο Προβόπουλος και η Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ- Τρόικα: Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες
- Συμφωνία για απομάκρυση επίορκων και κοπανατζήδων από το Δημόσιο
- Στη θέση τους θα προσληφθούν νέοι υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ
- Η τρόικα επιμένει σε 20.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο
Λίγο πριν τις 21:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στο υπουργείο Οικονομικών .
Στη συνάντηση παρίσταται και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος καθώς και η Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν το πρωί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και μετά τη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων, παραδέχθηκε, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα πολλά ανοικτά ζητήματα.
Δείτε το βίντεο
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το βασικό "αγκάθι" που αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο. Η τρόικα φαίνεται να επιμένει για απολύσεις 20.000  υπαλλήλων μέχρι το 2014, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία για την απομάκρυνση από το Δημόσιο των επίορκων και των κοπανατζήδων οι οποίοι θα αντικατασταθούν με άλλους ικανούς υπαλλήλους, που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ. Οι απολύσεις των επίορκων και κοπανατζήδων θα είναι εξπρές και οι προσλήχεις ισάριθμες και άμεσες.
Επίσης, σύγκλιση φαίνεται να υπάρχει όσον αφορά και στο δημοσιονομικό κενό.
newsit.gr