Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

"ΤΡΥΠΑ" 300 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !
trupa-300-ekat-eyro-ston-eopyy 
Ανατροπή όλων των δεδομένων σημειώνεται σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ. Ο μεγαλύτερος φορέας στον χώρο της υγείας εμφανίζει μία τρύπα του ύψους των 300 εκατ. ευρώ, από το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, σε περίπτωση που αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, το «άνοιγμα» του οργανισμού θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο τέλος του 2013. Η υστέρηση εσόδων έχει δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο: Από τη  μία ο οργανισμός δεν μπορεί να έχει επαρκή έσοδα , ενώ από την άλλη, στερεί από την αγορά 1,5 δισεκατομμύρια που είναι ληξιπρόθεσμα χρέη του, προς τους παρόχους (γιατρούς, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακευτικές εταιρείες και διαγνωστικά κέντρα.

Και ενώ υπάρχουν σαφείς εντολές του υπουργείου για εξόφληση μέχρι το τέλος Μαρτίου και πως τα χρήματα υπάρχουν στα ταμεία, την ίδια στιγμή ελέω γραφειοκρατίας το ποσό δεν καταλήγει στην αγορά.Από τα στοιχεία της εφημερίδας μέχρι και τις 31 Μαρτίου, ο ΕΟΠΠΥ έχει εισπράξει από τα ταμεία το ποσό των 617,96 εκατομμυρίων ευρώ, αντί των 930 που έπρεπε να είχε αποδοθεί.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο την κρατική αδυναμία για επιπλέον επιχορήγηση ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του, τινάζοντας ουσιαστικά όλο το σύστημα στον αέρα.
newpost.gr