Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΙΧΜΕΣ

ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ANTΩNH ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ



alaloum-stin-kyvernisi-me-endokyvernitikes-aixmes 
Το μέλλον του Αντώνη Μανιτάκη στο υπουργικό σχήμα δεν έχει... δρόμο, όπως δείχνουν τα τελευταία σημάδια. Σημάδια που «αφήνει» η τρόικα να φανούν και στη συνέχεια ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών!

Το «στόρι» έχει ως εξής: Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ο άνθρωπος που καλείται να αποφασίσει για την τύχη 20.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τη στιγμή, λοιπόν, που καλείται να κρατήσει στα χέρια του την καυτή πατάτα, οι τροϊκανοί δεν τον «αναγνωρίζουν» λέγοντας πως αρμόδιος για τις περικοπές στο κράτος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας. Κάτι, που φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνο και το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών.

Το θέμα, μετά τη «βόμβα» με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, προκαλεί βεβαίως νέες ενδοκυβερνητικές τριβές, με δεδομένο ότι ο κ. Μανιτάκης στηρίζεται από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί για τον κ. Μανιτάκη, είναι το γεγονός ότι ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν ξεκινήσει το απογευματινό ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, ερωτηθείς αν θα λάβει μέρος και ο κ. Μανιτάκης, απάντησε πως «την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών»!

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν ικανοποιήθηκαν από το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς ζήτησαν να δουν συγκεκριμένο αριθμό υποχρεωτικών απομακρύνσεων και συγκεκριμένα οργανογράμματα. 

Οι δηλώσεις αυτές δεν έμειναν αναπάντητες και κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν πως «αυτός που κάνει τη διαπραγμάτευση θα πρέπει να μπορεί να βάζει και την υπογραφή του σε αυτό που αποφασίζει», δηλαδή ο κ. Μανιτάκης. 
newpost.gr