Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
A new note from the campaign

ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Με αίσθηση ελληνική

Posted by Θόδωρος Καλαμπούκας (campaign founder)
Tell your friends about this
SHARE THIS NOTE
Αγαπητοί φίλοι,
Πρέπει να ομολογήσω ότι εδώ και αρκετό καιρό έλαβα τρία μηνύματα από μέλη της σελίδας μας, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, μου έλεγαν ότι κουράστηκαν να προσπαθούν να πείσουν για την περιστολή των greeklish, ενόσω αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους οριακά βιοτικά προβλήματα...
Με επηρέασαν! Ήθελα τόσα να τους πω, αλλά πως να μιλήσω, τι να πω σ' εκείνον που υποφέρει; Σκέφτηκα ότι θα πρέπει να υπάρχουν και πολλοί άλλοι που αντιδρούν παρόμοια, μετά από την επέλαση μιας τέτοιας κρίσης.
Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό συμβαίνει σε μεγάλη κλίμακα. Στα τρία χρόνια αυτής της κρίσης οι αριθμοί εγγραφών νέων μελών μας όχι απλώς μειώθηκαν, αλλά -- πρέπει να ομολογήσω -- έπεσαν σε επίπεδα μηδενικά.
Εκείνο ωστόσο που παρατηρείται είναι ένας έντονος αντιγερμανισμός, μια στάση σθεναρής αντίστασης απέναντι στην ιταμή διάθεση των Νιμπελούγκεν. Αυτό σημαίνει ότι καθένας από εμάς δεν έπαψε να αισθάνεται και ν' αντιδρά σαν Έλληνας.
Αλλά τι είναι αυτή η ελληνικότητά μας, που καθορίζει τρόπο σκέψης και αντίδρασής μας; Έλληνας τι σημαίνει; Σίγουρα η διάκριση δεν έχει χαρακτήρα βιολογικό. Έχουμε αδιαμφισβήτητα παρόμοια γενετικά στοιχεία με κάθε άλλον λαό, από όποια ήπειρο. Καμιά βιολογική διαφορά ουσίας. Διαφέρουμε μόνο στον πολιτισμό, στον τρόπο σκέψης!
Εμείς οι Έλληνες διαφέρουμε πολύ χαρακτηριστικά από τους λαούς που μας περιβάλλουν, έχουμε άλλον τρόπο σκέψης, άλλες αξίες και αντιδρούμε αλλιώς.
Αυτός ο διαφορετικός πολιτισμός που άνθισε στον τόπο μας εδώ και χιλιετίες δεν είναι άλλο από τη γλώσσα μας. Οι γλώσσες, η επικοινωνία, η ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων γεννά πολιτισμό. Κι έτσι οι διαφορές πολιτισμών και γλώσσας καθορίζουν τις εθνότητες.
Είμαστε Έλληνες επειδή μιλούμε ελληνικά, σκεφτόμαστε ελληνικά, αντιδρούμε ελληνικά. Η γλώσσα μας είναι η ύπαρξή μας.
Και δε θα υπήρχε η γλώσσα μας, χιλιάδες χρόνια τώρα, αν δεν μιλούσαμε και γράφαμε ελληνικά. Αυτή ακριβώς την ουσία μας επιβουλεύονται ασυνείδητα οι αφελείς, μοδάτοι δήθεν και "γλωσσομαθείς" της πλάκας, που συγκαλύπτουν -- κατά το μυαλό που κουβαλούν -- την αγραμματοσύνη τους και τον μοντερνισμό τους που τους κάνει γελοίους!
Θαυμάζω, φίλοι, εκείνους τους ανορθόγραφους που επιμένουν να εκφράζονται με ελληνική γραφή, γιατί αρνούνται να προδώσουν τη σεπτή μας γλώσσα!
Δώστε το μήνυμα σε όσους επιμένουν με τα κορακίστικα!

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Θόδωρος  Καλαμπούκας
Δημιουργός- διαχειριστής