Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΚΟΝΤΡΑ "ΕΘΝΟΥΣ" - ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥΚόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας «Έθνος» και του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιου Λιάτσου.
Μια κόντρα που σήμερα κλιμακώθηκε με δημοσίευμα της εφημερίδας που εμφανίζει τον κύριο Λιάτσο να αγνοεί “ενοχλήσεις της Εφορίας” για οφειλές ΦΜΥ και ΦΠΑ, ύψους 162.000 ευρώ που αφορούν στην εταιρεία ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ ΑΕ, που εξέδιδε την εφημερίδα Παρασκευή και 13, στην οποία ο ίδιος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος.

Το ρεπορτάζ του Εθνους κάνει λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που ανακύπτει για τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, για τον οποίο γράφει χαρακτηριστικά πως έχει “αμαυρωμένο φορολογικό μητρώο”, ενώ παρουσιάζει το χρονολόγιο των κινήσεων της ΦΑΒΕ Αθηνών και της ΔΟΥ Ψυχικού που έχουν συντάξει φακέλους κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του κυρίου Λιάτσου στα οποία περιλαμβάνονται δύο πολυτελή ακίνητά του στις Αφίδνες, ενώ έχουν προχωρήσει και στο μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων των αποδοχών, ενοικίων και λοιπών εσόδων του.
Στο δημοσίευμα υπάρχει και σημείωμα - παρέμβαση που απευθύνει ερώτημα προς την κυβέρνηση πώς γίνεται όταν καθημερινά συλλαμβάνονται επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο και οδηγούνται στα δικαστήρια και στις φυλακές να παραμένει στο απυρόβλητο και να διατηρείται στη θέση του σε δημόσιο αξίωμα ο Αιμίλιος Λιάτσος.
Ο τελευταίος απάντησε μέσα από την ιστοσελίδα FIMOTRO, γράφοντας πως: “μετά το σημερινό δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής για εκκρεμότητες τις οποίες έχω τακτοποιήσει προ πολλού, τη Δευτέρα θα καταθέσω μηνύσεις κατά του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής και κατά του... διευθυντή της εφημερίδας που σκοπίμως με διαβάλουν συνεχώς. Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Έχω τακτοποιήσει τα πάντα. Και από εδώ και πέρα θα απαντώ δικαστικώς. Όχι με αγωγές που θα εκδικαστούν το... 2020, αλλά με μηνύσεις. Θα κλείσω στην φυλακή τον Μπόμπολα και τον διευθυντή του"...
protothema.gr