Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ




Την περαιτέρω μείωση των δαπανών, αλλά και τη διατήρηση του χαρατσιού για το 2013 πρότεινε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη του. Εκτίμησε για το τρέχον έτος ότι η ύφεση θα βαθύνει περισσότερο, αφού ελληνική και κυπριακή οικονομία λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Δήλωσε -αρκετά αόριστα είναι η αλήθεια- αισιόδοξος ως προς την επάρκεια της επανακεφαλαιοποίησης και έκανε λόγο και για ευτυχή "κατάληξη" και έγκριση των συγχωνεύσεων των τραπεζών.
Σχολιάζοντας  τις δηλώσεις του κ. Προβόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, τόνισε:
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβάνονται τις δεσμεύσεις του κ. Προβόπουλου απέναντι στην ΕΚΤ, ωστόσο δε μπορούν να δικαιολογήσουν την τάση του να λειτουργεί ως "λαγός" κυβερνητικών αποφάσεων, τάση επενδυμένη με τεχνοκρατικό μανδύα,  προκειμένου να δικαιολογήσει άδικα μέτρα, όπως το χαράτσι. Επισημαίνουν ταυτόχρονα ότι η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να καταστρώσει εναλλακτικό σχέδιο στη διαχείριση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου και όχι εκ των υστέρων να φορτώνει τις "αμαρτίες" του στις πλάτες της κοινωνίας.  Επίσης, ζητούν από τον κ. Προβόπουλο να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν ανακύψει  από τα διάφορα τραπεζικά deals, με την Τράπεζα Πειραιώς κυρίως πρωταγωνίστρια»