Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ


Την επιμονή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του «χαρατσιού» στα ακίνητα εξέφρασε το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».
Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κυβερνητικών εταίρων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο κ. Πρωτόπαπας στη συνέντευξή του έδειξε ότι το  πρόβλημα παραμένει. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το χαράτσι έληξε. Πρέπει να αντικατασταθεί από έναν πιο δίκαιο φόρο. Αυτή είναι η πρότασή μας αλλά δεν έχει υιοθετηθεί μέχρι στιγμής».

Ο Χρ.Πρωτόπαπας επιβεβαιώνοντας πλήρως ότι το κυβερνητικό αδιέξοδο είναι κυριολεκτικά επί θύραις  είπε ότι το θέμα «θα συζητηθεί στη σύσκεψη των αρχηγών αλλά χρειάζεται συμφωνία και των τριών κομμάτων», κάνοντας λόγο για την ανάγκη αναθεώρησης του Μνημονίου, λέγοντας ότι «είναι αναγκαία μια συζήτηση για μια νέα πολιτική διαπραγμάτευση με την τρόικα και τα αφεντικά τους. Για μια αναθεώρηση του προγράμματος».
Σε σχέση με τα νέα μέτρα ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι «δεν πρέπει και δε μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται επίσης διαπραγμάτευση για μια μετάθεση των χρονικών ορίων για να μπορέσουμε να πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος».
————————————————————————————————————————————————————————————————–
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κορυφώνεται η προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συνεργατών του ν’ αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από ενδεχόμενη στήριξη της απόφασης της κυβέρνησης να θέσει (και για το ’13) μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το χαράτσι για τα ακίνητα.
Η διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ επί του θέματος, την οποία εντέχνως η Ιπποκράτους εμφανίζει ως προνομιακό συνομιλητή της, πιστεύεται ότι ενισχύει την προσπάθεια που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταβάλει ιδίως μετά το Συνέδριο του κόμματος, ν’ αποσπάσει θέσεις κλειδιά εντός της Κυβέρνησης, που θα επιτρέψουν στον ίδιο και τους εκλεκτούς του να κάνουν… «παιγνίδι».
Πέραν της Αντιπροεδρίας, θέση που ο κ.Βενιζέλος επιφυλάσσει για τον εαυτό του παραγνωρίζοντας ότι η σχετική πρόταση εκ μέρους του Μαξίμου ετέθη υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεχόταν κυβερνητική θέση και ο Φώτης Κουβέλης, η Ιπποκράτους φέρεται να έχει στοχεύσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και σε δυο ακόμη υπουργεία. Θυμίζουμε ότι το Ανάπτυξης διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ και την Ενέργεια με ό,τι αυτό ιδίως την δεδομένη χρονική στιγμή συνεπάγεται…
Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στο Lykavitos.gr  ότι πίσω από την πολεμική των τελευταίων ωρών της Ιπποκράτους κρύβονται και φιλοδοξίες λιγότερο επιφανών στελεχών της που «βλέπουν με καλό μάτι» ενδεχόμενη αξιοποίησή τους σε κάποια ΔΕΚΟ. 
Εν ολίγοις, ζητούμενο τούτη την ώρα δεν είναι οι πολιτικοί όροι που το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά η πολιτική του επιβίωση που οι συνεργάτες του κ.Βενιζέλου πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον στελέχη του κόμματος εισέλθουν στην κυβέρνηση
elatora.wordpress.com.