Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ , ΑΛΛΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν διαλύονται, αντιθέτως  μαζικοποιούνται κι αλλάζουν , με άνοιγμά τους στην κοινωνία. 
Πολλοί νέοι άνθρωποι επιλέγουν να συμμετάσχουν ενεργά σε μια νέα αρχή  
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανοίγουν στην κοινωνία για να κάνουν μαζί με ενεργούς πολίτες μια νέα αρχή, διαλύουν τους μικρο-μηχανισμούς που τους οδήγησαν στο περιθώριο και ξεκινάνε μια νέα πορεία στην κοινωνία με αφετηρία το συνέδριο επανεκκίνησής τους στις 6 και 7 Ιουλίου. 
Το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων τον Δεκέμβριο 2012 αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία 65% «να προσκαλέσει ενεργούς πολίτες και φορείς να διαμορφώσουμε από κοινού ένα ανοικτό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό, ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα, που θα προσφέρει λύσεις, θα συντελέσει καθοριστικά στη διέξοδο της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα, την πολιτική, οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική κι αξιακή κρίση με τεκμηριωμένες αναλύσεις και κοινωνικές- πολιτικές παρεμβάσεις. Μέσα από ένα συστηματικό διάλογο με ενεργούς πολίτες και φορείς, μέσα από κοινές δράσεις και ανταλλαγή απόψεων, θέλουμε να φτάσουμε σε ένα συνέδριο επανεκκίνησης, νέας αρχής για τους Οικολόγους Πράσινους στα τέλη Ιουνίου, σε ένα συνέδριο που μέσα από τη συμμετοχή θα αλλάξουμε και εμείς».
Αυτή η πρόσκληση βρίσκει σημαντική απήχηση σε ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Μια μικρή μειοψηφία στους Οικολόγους Πράσινους αντιδρά με λάσπη και συκοφαντίες. Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω.
Του Νίκου Χρυσόγελου
Ευρωβουλευτή Οικολόγων Πράσινων
/Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο