Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΨΑΛΙΔΙΖΟΝΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ , Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Ερήμην της κοινωνίας ψαλιδίζονται η κοινωνική συνοχή,
η βιωσιμότητα και οι προοπτικές της χώρας

Με αφορμή τις ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής που έρχονται και παρέρχονται κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε:
«Η χρεοκοπία του πολιτικού σκηνικού στη χώρα φέρνει όλο και πιο συχνά στην επιφάνεια τα απόνερα της κρυφής ατζέντας του. Ερήμην της κοινωνίας, για άλλη μια φορά έρχονται την τελευταία στιγμή "αθώες" ρυθμίσεις, είτε ως κυβερνητική επιλογή, είτε ως προσωπική βούληση υπουργών και πολιτικών παραγόντων. Όλες αυτές έχουν κοινό παρονομαστή. Από τη μια να περάσουν όσο το δυνατόν "μαλακά" περικοπές, από την άλλη να κλείσουν το μάτι πελατειακά προς διάφορες κατευθύνσεις. Κατά τα υπόλοιπα, οι κυβερνητικοί εταίροι διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πόσο κοντά είναι η... ανάκαμψη (της θλιβερής και κωμικοτραγικής παράστασης).
Με αυτήν τη νοοτροπία και συνήθειες και με τη διαρκώς επιχειρούμενη επικοινωνιακή διαχείριση του ανύπαρκτου σχεδίου τους, δεν υπάρχει διέξοδος. Απλώς "κερδίζεται" ο χρόνος που δεν υπάρχει και ψαλιδίζονται η κοινωνική συνοχή, η βιωσιμότητα και οι προοπτικές της χώρας.»