Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Απριλίου 4, 2013
Αύριο το ψήφισμα των Τσάμηδων στο αλβανικό Κοινοβούλιο
Το ψήφισμα των Αλβανοτσάμηδων εισήλθε, τελικά, στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Αύριο Παρασκευή αναμένεται από τους δύο εισηγητές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Fatbardh Kadilli και Qemal Minxhozi να παρουσιάσουν το τελικό έργο στην Επιτροπή για να περάσει μετά, σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Δευτέρας.
Η εισήγηση του κειμένου των Αλβανοτσάμηδων στην ολομέλεια του αλβανικού κοινοβουλίου είναι μια σημαντική πολιτική δοκιμασία, όχι μόνο για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας –PDIU, που έχει καταθέσει την εν λόγω πρωτοβουλία της κοινότητας, αλλά, και για τα μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Το PDIU έχει περιορισμένη κοινοβουλευτική ισχύ σε σχέση με τα μεγάλα κόμματα, από την άποψη του αριθμού των ψήφων στο Κοινοβούλιο.
Στο τέλος του περασμένου έτους, το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, συνέταξε ένα ψήφισμα με το οποίο απαιτείται η λύση του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων, ενώ ο επικεφαλής του PDIU, ο Σπετίμ Ίντριζι έχει προβεί σε ατομική έκκληση προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, να ψηφίσουν την πρωτοβουλία αυτή, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Πηγή:  newsbomb.gr