Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ... ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ...


Δημοσιεύθηκε στην Arbejderen, Udland 03. Μάρτιο 2013 – 12:14

20130220-213654-L_46Mb

Μεγάλες,  απεργίες σε εθνικό επίπεδο και διαμαρτυρίες χαρακτηρίζει την κρίση που πλήττει καθημερινά την Ελλάδα. Εδώ ένας διαδηλωτής από τη μαχητική βιομηχανική ΠΑΜΕ μπροστά σπάει μέσα από μια αλυσίδα της αστυνομίας.

Συγκλονιστικό διπλωματική διαρροή αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια συμφωνία με ιδιωτικό μισθοφορικό στρατό των ΗΠΑ, για να επέμβει σε περίπτωση που οι κοινωνικές διαμαρτυρίες εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση δεν τολμά να εμπιστεύονται την αστυνομία, των οποίων οι μισθοί μειώνονται επίσης.

Προφανώς, η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε έναν ιδιωτικό μισθοφορικό στρατό των ΗΠΑ για την προστασία του Κοινοβουλίου, εάν οι κοινωνικές εντάσεις κλιμακώνονται σε εμφύλιο πόλεμο.

Σε μια συγκλονιστική διαρροή, λέει ο πρώην Έλληνας πρέσβης στον Καναδά, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, η κυβέρνηση έχει κάνει μια συμφωνία με ιδιωτικό μισθοφορικό στρατό των ΗΠΑ για την προστασία του Κοινοβουλίου, εάν οι κοινωνικές διαμαρτυρίες κλιμακώνονται, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να εμπιστεύονται την αστυνομία.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν εμπιστεύονται την αστυνομία, των οποίων οι μισθοί έχουν επίσης κοπεί.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

blackwater

Στρατιώτες από την Combat Academy, με τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει κάνει μια συμφωνία. Είναι το νεότερο όνομα για την περίφημη εταιρεία Blackwater, η οποία έχει αλλάξει το όνομά της τακτικά εφόσον μισθοφόροι στο Ιράκ σκοτώσαν 17 αμάχους στη Βαγδάτη στην πλατεία Nisour στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.

Οι μισθοφόροι, που φέρεται να προορίζονται για Αθήνα, έχουν προηγουμένως υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

- Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πρόσφατα μια συμφωνία με μια εταιρεία που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Blackwater, να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου, λέει ο πρώην πρεσβευτής, σε μια συνέντευξη με το δημοσιογράφο Barbara Van Haute από τη Νέα Millstone από τις ΗΠΑ.

Δεν τολμούν να εμπιστεύονται την αστυνομία

Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, ο οποίος έχουν δεκαετίες διπλωματικό υπόβαθρο και είναι απολύτως σεβαστό όνομα ως πρώην πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση φοβάται ότι οι Έλληνες αστυνομικοί θα ενταχθούν στις κοινωνικές διαμαρτυρίες.

- Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην αστυνομία, των οποίων οι μισθοί επίσης έχουν κοπεί, είπε.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος προειδοποιεί ότι η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο.

- Θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας εμφύλιος πόλεμος, λέει ο πρώην πρεσβευτής-, προσθέτοντας ότι η μόνη λύση για την Ευρώπη και για την Ελλάδα είναι να ακυρώσει το ελληνικό χρέος εντελώς.

Η εταιρεία με την οποια η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει κάνει μια συμφωνία, σήμερα ονομάζεται Combat Academy.

Είναι το νεότερο όνομα για την περίφημη εταιρεία Blackwater, η οποία έχει αλλάξει το όνομά της τακτικά εφόσον μισθοφόροι της στο Ιράκ σκοτώσαν 17 αμάχους στη Βαγδάτη στην πλατεία Nisour στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.

Ανεπίσημη επιβεβαίωση

Η ελληνική στρατιωτική ιστοσελίδα Defencenet, με καλές συνδέσεις με την ελληνική άμυνα, επιβεβαιώνει την ανεπίσημη “μισθοφόρον ιστορία” παραθέτοντας των πρώην πρέσβη, και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία έχει υπογραφεί από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι σιωπηλή σχετικά με την υπόθεση, ενώ η Combat Academy το απορρίπτει.

- H Combat Academy δεν έχει και δεν προκετε να παρέχει ποτέ υπηρεσίες ασφαλείας σε καμια οντότητα της ελληνικής κυβέρνησης, λέει μια πηγή από την εταιρεία στο καθιερωμένο περιοδικό The New Statesman.

Η Ελληνική ένωση για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (ΓΣΕΕ), ήρθε πρόσφατα με μια έκθεση ότι 3,9 εκατομμύρια από έναν πληθυσμό 11 εκατομμύρια ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.

- Σε κάποιο σημείο πολύ σύντομα θα υπάρξει μια έκρηξη της κοινωνικής αναταραχής. Θα είναι πολύ δυσάρεστο, λέει ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, ο οποίος το 1970 βοήθησε να διαπραγματευτεί την ένταξη Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έλληνες πολιτικοί έχουν τα τελευταία χρόνια γίνει πολύ μισητόι σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού για τις πολιτικές λιτότητας τους, και το κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα πολιορκηθεί.

Προειδοποιεί για εμφύλιο πόλεμο

O πολιτικός σύμβουλος Τάσος Συμεωνίδης από την δεξαμενή RIEAS  στην Ουάσιγκτον ανησυχεί ιδιαίτερα για την αναταραχή στην Ελλάδα.

- Εάν του Σαμαρά το καθεστώς συνεχίζει να πνίγει την ελληνική κοινωνία με πιο βάναυσα μέτρα λιτότητας, το ερώτημα είναι μόνο πότε θα ερθει μια λαϊκή εξέγερση.

Το σενάριο τρόμου του, μοιάζει με αυτό:

- Μαζικές διαδηλώσεις σπανε τις αλυσίδες της αστυνομίας, όπου κλομπ και δακρυγόνα δεν είναι πια αρκετό. Καταλαμβάνουν κτίρια κυβέρνησης, οι πολιτικοί απειλούνται και το Κοινοβούλιο πολιορκήθηκε. Κατά την υποχώρηση, η αστυνομία σκοτώνει διαδηλωτές. (…) Η απάντηση του καθεστώτος θα είναι σχεδόν σίγουρα να στραφεί προς τις ένοπλες δυνάμεις για βοήθεια.