Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΤΟ ΒΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ




Για άλλη μια φορά η παραπληροφόρηση από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τα πραγματικά αίτια της αδυναμίας του ΟΑΕΕ στην καταβολή των συντάξεων έκανε το θαύμα της προτείνοντας μείωση συντάξεων κατά 35%.
Σε αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους «φωτισμένους  εμπνευστές» της συγκεκριμένης διάταξης ότι αντί να βρίσκουμε το εύκολο θύμα καλό είναι να προβληματιζόμαστε και να προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους που θα βοηθήσουν τόσο τον ΟΑΕΕ όσο και τις επιχειρήσεις.
Αντί να βρεθεί τρόπος να εισπραχθούν έσοδα από το 50% των επιχειρήσεων που αδυνατούν να πληρώσουν, παγώνοντας τις οφειλές προηγούμενων χρόνων και πληρώνοντας τις τρέχουσες εισφορές  φέρνοντας με αυτό τον τρόπο έσοδα στον ΟΑΕΕ, που θα του έδιναν την δυνατότητα να ανταποκριθεί άνετα στις υποχρεώσεις του, κάποιοι αγνοώντας την πραγματικότητα που βιώνει το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καλύπτουν την αδυναμία είσπραξης εσόδων με τον εύκολο τρόπο της μείωσης των συντάξεων. 
Και τίθενται τα κάτωθι ερωτήματα:
1.      Την τάξη των Βιοτεχνών θεωρείται ότι την αποτελούν Έλληνες κατώτερης κατηγορίας, διότι αν λάβουμε υπόψη ότι λαμβάνουν από τις χαμηλότερες συντάξεις του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν υποστεί μέχρι σήμερα το σύνολο των συνεπειών της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, από την επιβολή της ειδικής εισφοράς συνταξιούχου, την δραστική μείωση των παροχών ασφάλισης υγείας, των πρόσθετων φορολογικών κ.λ.π. επιβαρύνσεων.
2.      Θα μπορούσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να μας ενημερώσει με ποιο ποσό χρηματοδοτεί το Ελληνικό Δημόσιο ανά συνταξιούχο τον ΟΑΕΕ συγκριτικά με τα άλλα Ταμεία.
3.      Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει τι αναπλήρωση έχει κάποιος που πληρώνει κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές (κάτι που γίνεται από το 95% των μελλοντικών συνταξιούχων ).
4.      Κάποιοι που ρουσφετολογικά μείωσαν την οικονομική δυνατότητα του ΟΑΕΕ εξαιρώντας τα ενοικιαζόμενα δωμάτια  από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ (δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι έγινε εξαιτίας του γεγονότος ότι η εκλογική τους περιφέρεια είναι οι Κυκλάδες).

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, εκπροσωπώντας χιλιάδες Βιοτέχνες οι οποίοι θα πλήττονταν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, οφείλει να εξάρει την συμβολή όσων βοήθησαν στην απόσυρσή της και παράλληλα να επισημάνει ότι η ενσωμάτωση και μάλιστα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση στο πολυνομοσχέδιο των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας της διάταξης για μείωση κατά 35%, των συντάξεων αν δεν αναδεικνύει προχειρότητα και ερασιτεχνισμό στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, τότε αποδεικνύει το ψευδεπίγραφο των διακηρύξεων περί διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας ως κρίσιμο παράγοντα για την έναρξη της διαδικασίας ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.