Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ "ΒΛΕΠΕΙ" Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗyponomeysi-manitaki-vlepei-i-dimar-kai-proeidopoiei-gia-ti-synoxi 
Τις ενδοκυβερνητικές τριβές και ρωγμές «επιβεβαιώνει» ουσιαστικά η Δημοκρατική Αριστερά, με σημείωμά της προς όλα τα μέλη του κόμματος, στα οποία φαίνεται να υπενθυμίζει τη γραμμή και την πολιτική γραμμή του κόμματος, σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις της τρόικας για τις απολύσειςστο Δημόσιο και το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείωμα επικρίνεται η τακτική των δανειστών καθώς, όπως αναφέρεται: «Το να συνδέει η τρόικα όλο αυτό το τεράστιο εγχείρημα μόνο με τις απολύσεις λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και αντιμεταρρυθμιστικά. Φοβίζει και αποθαρρύνει τους καλούς δημοσίους υπαλλήλους και δίνει προσχήματα κάλυψης σε όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους». 

Η ΔΗΜΑΡ απαντάει ότι «οι αναγκαστικές έξοδοι πρέπει να στηριχθούν στο σύνταγμα, τους νόμους και τις διαφανείς διαδικασίες. Το να ζητάει η τρόικα σχέδιο απομακρύνσεων ανά τετράμηνο με συγκεκριμένο αριθμό εξόδων στην ουσία σημαίνει ότι ζητάει τη μη εφαρμογή των νόμων και την κατάργηση του κράτους δικαίου». 

Παράλληλα, υπερασπίζεται και στηρίζει το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Αντώνης Μανιτάκης αφού, όπως σημειώνεται: «Δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα του έλεγχου και των αποφάσεων για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις των υπαλλήλων και έτσι δεν μπορεί να δώσει αυθαίρετα αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε αναγκαστική έξοδο. Μπορεί και αυτό έκανε να περιγράψει τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα ελέγχου αυτών των ομάδων δημοσίων υπαλλήλων». 

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, η επιμονή της τρόικας σε άμεσες και οριζόντιες απομακρύνσεις δημόσιων υπαλλήλων «δεν έχει σχέση με την αναγκαία αντικατάσταση του μοντέλου διοίκησης και ανάπτυξης της χώρας. Ο δημόσιος τομέας δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη με αποθαρρυμένους, φοβισμένους και υποτιμημένους δημοσίους υπαλλήλους. Θα συμβάλλει μέσα από την αναβάθμιση των διαδικασιών, της οργάνωσης και της παραγωγικότητας του ανθρώπινου δυναμικού, παράμετροι που συνδέονται ευθέως με την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης». 

Στο σημείωμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος τονίζεται επίσης ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της κυβέρνησης και οι υπουργοί να αναλάβουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που τους αναλογούν». Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται, «η υπογραφή μνημονίων μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των άλλων υπουργείων για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν σε σχέση με τη μεταρρύθμιση στο χώρο ευθύνης του, θα έχει θετική επίδραση».

Επικρίσεις εκφράζει η ΔΗΜΑΡ και για την κριτική που ασκείται στον κ. Μανιτάκη από δυνάμεις που, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στο σημείωμα «εντός της κυβέρνησης υποστηρίζουν τις απολύσεις, ενώ επίσης μέρος των ΜΜΕ ασκεί μια κακόβουλη κριτική που δεν λαμβάνει υπόψη το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης και παρουσιάζει τη Δημοκρατική Αριστερά ως συντηρητική δύναμη που δίνει μια μάχη οπισθοφυλακών. Επίσης γίνεται μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εξώθησης του σε παραίτηση». 

Μάλιστα, υπογραμμίζεται: «Η κυβέρνηση πρέπει να εκφραστεί ενιαία, υπερασπίζοντας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί στους κόλπους της. Συνειδητές προσπάθειες ή αμέλειες που οδηγούν στην υπονόμευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην ουσία υπονομεύουν τη συνεισφορά της Δημοκρατικής Αριστεράς στο κυβερνητικό έργο και δημιουργούν προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή». 

Και καταλήγει στο σημείωμά της η ΔΗΜΑΡ λέγοντας: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα αποδεχθεί την απαξίωσητων ιδεών, του ρόλου και της συμβολής της. Για μας είναι σαφές ότι τέτοιες εμπλοκές μόνο κακό κάνουν στο ίδιο το πρόγραμμα προσαρμογής και σταθεροποίησης. Γι’ αυτό όλοι πρέπει όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».
newpost.gr