Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΕΠΙΟΥΚείμενοΛουδάρος Ανδρέας
Στα χέρια ανταρτών βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, ο οποίος βρισκόταν καθ οδόν από την Αντιόχεια προς την Συρία.

Τον Μητροπολίτη Χαλεπίου είχε παραλάβει ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ ο οποίος είναι γνωστός για την δράση του κατά του καθεστώτος στην Συρία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επικοινωνήσει οι απαγωγείς ούτε με το Πατριαρχείο ούτε με καμία πλευρά.

Το νέο μαθεύτηκε από sms που πρόλαβε να στείλει ο ίδιος ο Παύλος σε δικούς του ανθρώπους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς που δεν είναι γνωστό σε ποια ομάδα ανήκουν, δολοφόνησαν τον οδηγό του Συρο-Ιακωβίτη Επισκόπου.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη.

Ο Μητροπολίτης Παύλος είναι αδερφός του Πατριάρχη Ιωάννη και μάλιστα ήταν μαζί υποψήφιοι για τον πατριαρχικό θρόνο. Πριν λίγες μέρες το σπίτι του Μητροπολίτη είχε δεχθεί πλήγμα από ρουκέτα.
23:21 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Εργιν επικοινώνησε με συνεργάτες του Μητροπολίτη Παύλου στην Αντιόχεια και δήλωσε οτι ο Πρωθυπουργός Ερντογάν  έδωσε εντολή από την Παλαιστίνη όπου βρίσκεται στις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) να συνδράμουν στην απελευθέρωση του Μητροπολίτη.
23:12

Ο Πατριάρχης Ιωάννης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Λίβανο  προσπαθώντας να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.Όσο η κατάσταση δεν ξεκαθαρίζει το Πατριαρχείο δεν σκοπεύει να προβεί σε ανακοινωσεις.
Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για μεταφορά των δύο Μητροπολιτών σε χωριό της επαρχίας Ιντεπ στην τουρκο-συριακή μεθόριο. Την συγκεκριμένη περιοχή δεν ελέγχει η Συρία αλλά βρίσκεται στα χέρια διαφόρων ομάδων ανταρτών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωση δείχνουν και οι αρχές της Τουρκίας, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κινητοποιηθεί επίσης.

Στο Φανάρι, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντωνη Σαμαρά όσο και με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη.
dogma.gr