Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ -ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΕΘΝΙΚΗΣ - Eurobank



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 6, 2013
20130406-013424.jpgΣυζητήσεων συνέχεια σήμερα το απόγευμα στις 6, για τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank και τα εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να κλείσουν.
Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση στο υπουργείο, «όλα είναι ακόμη ανοικτά».
Ενιαίο τέλος στα ακίνητα, συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας – Eurobank και κινητικότητα στο Δημόσιο, θεωρούνται τα τρία βασικά θέματα κυβέρνησης – τρόικα.
Το χθεσινό χρηματιστηριακό -21% για τη Eurobank και -11% για την ΕΤΕ έγινε υπό τη σκιά των συζητήσεων για την επερχόμενη συγχώνευση, ενώ η τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργειες που θα προκύψουν από την συγχώνευση της Εθνική Τράπεζας και της Eurobank, επισήμανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Για την κινητικότητα στο δημόσιο,η τρόικα δεν ικανοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόϊκας με στόχο να κλείσουν όλα τα θέματα, έχοντας ως χρονικό ορίζοντα το Eurogroup της 12ης Απριλίου.
olympia.gr