Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

- Προτείνει ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει επιτροπή διακομματικής επιτροπής για την ΕΡΤ
- Σκοπός της επιτροπής σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά η πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων
- Η πρόταση Μαξίμου μιλάει για άμεση μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος στην ΕΡΤ
- Καλεί Βενιζέλο και Κουβέλη να έχουν στάση ευθύνης για να μην μπει σε περιπέτειες η χώρα
- Προεκλογική η ομιλία του Α. Σαμαρά στην ΟΝΝΕΔ που στήριξε την απόφαση του για την ΕΡΤΜετά τον αναβρασμό που έχει προκαλέσει το κλείσιμο της ΕΡΤ τόσο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας όσο και σε διάφορα κοινωνικά στρώματα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ:
«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.
Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:
1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.
3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας»
Σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ υπεραμύνθηκε της απόφασής του για κλείσιμο της αμαρτωτής όπως χαρακτήρισε την  ΕΡΤ.
Υπογράμμισε πως κάποιοι "έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο Αλέξης Τσίπρας την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας για την μνημονιακή κυβέρνηση. Τώρα όλοι αυτοί κόπτονται για την ΕΡΤ".
Σε μία ομιλία που έμοιαζε ομιλία προεκλογικού αγώνα, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως "κάθε φορά που κάποιος πήγαινε κάτι να αλλάξει στην ΕΡΤ, συνασπιζόταν εναντίον του μια συντεχνία συμφερόντων…Δεν είχαμε ΕΡΤ δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση...Τα προνόμια και η σπατάλη τέλος…Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι έχεις και τα κότσια και την βούληση για να τα βάλεις με τους προνομιούχους και τις συντεχνίες".

newsit.gr