Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ... ΜΠΑΡΕΣ , ΑΚΟΜΑ !



Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης:
«Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας πιστοποιεί την πλήρως παράτυπη και θεσμικά μη αρμόζουσα πρωθυπουργική βούληση να βάλει μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Όλες οι συχνότητές της πρέπει άμεσα να εκπέμψουν σήμα και να προβάλλουν κανονικό πρόγραμμα. Από χθες, όμως, παρακολουθούμε τους κυβερνητικούς εταίρους να ενδιαφέρονται μόνο για την επικοινωνιακή (κατά πως βολεύει τον καθένα) ρύθμιση του ζητήματος και να ..."χάνονται στη μετάφραση" της απόφασης, η οποία, εύλογα, περιορίστηκε στο διοικητικό μέρος της υπόθεσης.
Ο πρωθυπουργός προτίμησε να κρυφτεί μετά την απόφαση, αφήνοντας στην άκρη τους λεονταρισμούς των προηγούμενων ημερών. Από την άλλη, ο πρόθυμος κ. Στουρνάρας συνέχισε να ακροβατεί μεταξύ κυνισμού και αυταρχισμού, ενώ οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης έστρεψαν ξανά το βλέμμα στο μοίρασμα της κυβερνητικής εξουσίας. Μετά την ΔΕΠΑ και τον ΟΠΑΠ, το φιάσκο στην ΕΡΤ συμπληρώνει τα "success stories" μιας κυβέρνησης έτσι χωρίς πρόγραμμα και πυξίδα, που παραπαίει ανάμεσα στις συσσωρευμένες αποτυχίες και τη θυμηδία των πολιτών. Κάθε στιγμή που περνάει με κλειστή την ΕΡΤ, η κυβέρνηση, επισήμως πλέον, παρανομεί, στέλνοντας στους πολίτες το μήνυμα ότι ο νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εφαρμόζονται "αλα καρτ".»