Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αυτό είναι το σχέδιο για απολύσεις και αναδιάρθρωση στο Δημόσιο
Κινητικότητα, περιγράμματα θέσεων για 450.000 υπαλλήλους αλλά και μηνιαίες αναφορές στις οποίες θα καταγράφεται αναλυτικά με αριθμητικά στοιχεία η εργασιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, που παρουσιάστηκε στην τρόικα.
Οπως αναφέρεται ρητά στο έγγραφο που δόθηκε στους εκπροσώπους της τρόικας η κυβέρνηση με το «κλείσιμο» της ΕΡΤ εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά «ανοιχτά» μέτωπα.
Με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των πιστωτών, η κυβέρνηση παρουσίασε στην τρόικα σχέδιο συγκεκριμένων δράσεων προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για συνολικά 4.000 απολύσεις και υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι το τέλος του έτους.
Στις μηνιαίες αναφορές θα καταγράφεται πόσοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε κινητικότητα, από πού προέρχονται και πού τοποθετήθηκαν αλλά και πόσοι ακόμη απομένουν αναξιοποίητοι.
Επίσης, θα κατατίθεται μηνιαία αναφορά για τις αποχωρήσεις και από πού προέρχονται (απόλυση, συνταξιοδότηση κ.λπ.), καθώς και για την πορεία των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων, ενώ μηνιαίως θα καταγράφονται οι απασχολούμενοι στη γενική κυβέρνηση. Γενικός στόχος είναι η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 180.000 για την περίοδο 2012-2016.
Επιπλέον, ως προαπαιτούμενα στην επόμενη αξιολόγηση από τους πιστωτές τίθεται η αξιολόγηση και τα περιγράμματα θέσεων για 450.000 υπαλλήλους καθώς και η υπαγωγή 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.
Τέλος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν καταγραφεί αναλυτικά οι προβλεπόμενες ανάγκες για προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2013, ενώ θα έχει καταρτιστεί και προσχέδιο για τις ανάγκες στελέχωσης προκειμένου να περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014.
 http://www.newsbomb.gr