Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 14, 2013
20130614-125518.jpgΕπίθεση στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για το «λάθος του ΔΝΤ».
Αυτά, είπε για τη διακοπή του σήματος της δήμοσιας ραδιοτηλεόρασης, είναι πρωτοφανή πράγματα και είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό.
Από τη μία, τόνισε ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπακούτε στις εντολές της τρόικας για τις ανθρωποθυσίες και ταυτόχρονα ετοιμάζεστε να μετατρέψετε την ΕΡΤ σε φερέφωνο που θα παρουσιάζει την κυβερνητική γραμμή, έχοντας καταλάβει όλες τις δημοσιες συχνότητες, για να ελέγχετε την ενημέρωση των πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και το e-mail του ΥΠΟΙΚ με το οποίο προειδοποιούσε όσους αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. «Στείλαμε το e-mail γιατι ως ειδικός διάδοχος το ΥΠΟΙΚ πρέπει να προστάτεψει την περιουσία του … δεν μπορεί κάποιος να εκπέμπει σήμα χωρίς άδεια», είχε αναφέρει προηγουμένως ο κ. Στουρνάρας.
«Αυτά να τα πείτε στους φίλους σας τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών που δεν έχουν άδεια και είναι παράνομοι», του απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΕΡΤ δεν κλείνει αλλά ανασυγκροτείται, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών. Στο συνεργείο θα μπει, για να βγει διορθωμένη, καθαρή, χωρίς σκάνδαλα.και πολύ σύντομα θα γίνει η σύσταση του νέου φορέα, δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα περί ΥΕΝΕΔ, έκανε λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» σήμερα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δίνουμε τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να αναγεννηθεί απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και κακοδαιμονίες, υποστήριξε, και η λειτουργία ενός καινούριου δημόσιου φορέα θα άρει και πολλές αδικίες, εξασφαλίζοντας ότι το πιο αξιόλογο προσωπικό θα στελεχώσει ένα νέο, σύγχρονο και αποδοτικό οργανισμό,που θα πάψει να κοστίζει πολλαπλάσια από όσα πρέπει στον έλληνα φορολογούμενο.
Στο μεταβατικό στάδιο το ΥΠΟΙΚ, ως μέτοχος, καθίσταται ειδικός διάδοχος της περιουσίας, των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της ΕΡΤ μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας, ανέφερε ο υπουργός και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε ότι η αποζημίωση των εργαζομένων θα καταβληθεί στο ακέραιο.
Κλείνοντας την πρωτολογια του ο υπουργός δήλωσε ότι λυπάται που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε τελικά στο θέμα της ερώτησής του (για την ομολογία λάθους του ΔΝΤ). «Το success story συνεχίζεται και για να μην αναφερθείτε σε αυτό, μάλλον κάτι φοβάστε», τού είπε.
Από ένα σημείο και μετά καταντάει γελοιότητα να αναφέρεστε σε success story, επανήλθε ο Αλέξης Τσίπρας. «Συρρικνώνετε τη δημοκρατία και τη διαπομπεύετε, είστε περήφανος γι αυτό που κάνατε προχτές; Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο σήμα στη δημόσια τηλεόραση. Η πρακτική σας θυμίζει άλλες εποχές», παρατήρησε και δεν είναι τυχαίο που σας υποστήριξε μόνο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή.
«Γιατί λέτε ψέματα στο λαό; Η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει το δημόσιο προϋπολογισμό, αντίθετα δίνει στο δημόσιο προϋπολογισμό», σημείωσε και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί; Μιλάει ο κ. Κεδίκογλου για διαφάνεια, αξιοκρατία και κομματοκρατία στην ΕΡΤ; Πώς διορίστηκε ο κ. Κεδίκογλου στην ΕΡΤ και τώρα μιλάει για κομματοκρατία; Μιλάτε για τους μισθούς των 1.000 – 1.500 ευρώ, όταν εσείς φέρατε τις ειδικές θέσεις με μισθούς 3.000 – 4.000 ευρώ για δημοσιογράφους κομματικών γραφείων που δεν πατούσαν στο Ραδιομέγαρο; Γραφείο ευρέσεως εργασίας είναι το ΥΠΟΙΚ; Που είναι το ΑΣΕΠ;»
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως η απόφαση για την ΕΡΤ ήταν πυροτέχνημα εντυπωσιασμού που θέλησε να πετάξει η κυβέρνηση «μετά τη σφαλιάρα από τη ΔΕΠΑ», «μόνο που το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια σας και τώρα είστε μπροστά στον ξεσηκωμό του λαού».
Είστε υποχρεωμένοι, είπε, να φέρετε τις προτάσεις νόμου στη Βουλή, δεν μπορείτε να αποφασίζεται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να ξεφτιλίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας και δήλωσε αποφασισμένος να προβεί σε κάθε ενέργεια για να λογοδοτήσουν οι κυβερνώντες στον ελληνικό λαό.
Καταστροφολογείτε και δεν προτείνετε καμία λύση, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Οικονομικών στη δευτερολογία του και κάλεσε την αντιπολίτευση «να ανοίξουμε όλοι μαζί τη νέα ραδιοτηλεόραση» με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί για τη ΝΕΡΙΤ.
Για να αποκατασταθεί η αλήθεια, κύριε Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρω ότι στο φετινό προϋπολογισμό της ΕΡΤ, ύψους 220 εκ. ευρώ, τα 210 προέρχονται από τον κοινωνικό πόρο – το χαράτσι, όπως είπατε- υπέρ της ΕΡΤ. Κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα πληρώνει 50 ευρώ το χρόνο για την ΕΡΤ, εκ των οποίων ένα μικρό μόνο ποσοστό πηγαίνει για την κάλυψη του ΛΑΓΗΕ, δηλ. του ελλείμματος της ενεργειακής αγοράς. Για να καταλάβετε, μόνο 9 εκ. ευρώ προέρχονται από διαφημίσεις στην ΕΡΤ. Όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από τον κοινωνικό πόρο. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα ακροαματικότητας, είναι γνωστά σε όλους και δεν θα ήθελα να τα αναφέρω. Αλλά, δεν είπατε ότι έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο είχαν επεξεργαστεί προ πολλού ο κ. Αλεβιζάτος με τον κ. Μόσιαλο.

olympia.gr