Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΒΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ



Προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσε σε ολόκληρη την κοινωνία η μονομερής και αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η δημόσια τηλεόραση ήταν δίαυλος επικοινωνίας με χιλιάδες συμπολίτες σε ακριτικές περιοχές και στο εξωτερικό.
Η διακοπή λειτουργίας οποιουδήποτε φορέα του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση ή διαβούλευση δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο που λαμβάνονται αποφάσεις εντός της Κυβέρνησης σε καθεστώς δημοκρατίας.
Η νομοθετική δε διαδικασία που επιλέχτηκε, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είναι ιδιαίτερα προβληματική αφού στερείται της όποιας λογικής στοιχειοθετεί αυτόν τον νομοθετικό τρόπο. Με αυτό τον τρόπο απειλούνται με κλείσιμο απαραίτητοι οργανισμοί του δημοσίου, προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αποχωρήσεων από το δημόσιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το μνημόνιο.   
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας τάσσεται υπέρ της εξυγίανσης όλων των φορέων του δημοσίου, της διακοπής της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, ωστόσο κατόπιν διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το κόμματα που την στηρίζουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να προχωρήσουν άμεσα σε όλα τα απαραίτητα μέτρα εξυγίανσης, ώστε να περιοριστεί ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ, χωρίς ωστόσο να σταματήσει να εκπέμπει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόρασης.