Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ – ΝΤ ΑΔΕΔΥ
ΟΜΟΣΠ. ΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧ. & ΕΜΠΟΡΩΝ




     Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σε όλες τις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Χώρας.
    
     Οι πολίτες που φορτώνονται τα δεινά της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης διατράνωσαν την αντίθεση και την αγανάκτησή τους για την αδιέξοδη και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική, που αφενός μεν εντείνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και αφετέρου υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

     Η αυταρχική μεθοδολογία της Κυβέρνησης και οι αντιδημοκρατικές της ενέργειες απαντήθηκαν από την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη ρήση «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». Στην Κυβέρνηση και στους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ένα μόνο μήνυμα θέλουμε να στείλουμε «ΣΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ». Η ΕΡΤ είναι ακόμα ανοιχτή. Δεν έκλεισε χάρη στους εργαζόμενούς της. Δε φιμώθηκε, δε σίγασε. Είναι εδώ και προσφέρει ακόμα ενημέρωση, δημοκρατία και πολιτισμό.

     Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να αναλογισθούν αν χαθεί η υπόθεση της ΕΡΤ μετά τη δυναμική και την αντίδραση που ξέσπασε στο εσωτερικό και το εξωτερικό, πως θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τη Δ.Ο.Υ. Χίου, τα σχολεία μας, τη Βιβλιοθήκη Κοραή, το Πανεπιστήμιο και όλα όσα ακούστηκε ότι θα κλείσουν, αλλά οι αρμόδιοι το διέψευσαν.
     Γι’ αυτό ακριβώς συνεχίζουμε τον αγώνα σήμερα και αύριο, στα πλαίσια του «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» και την Κυριακή και πάλι στην Πλατεία στις 8 το βράδυ.
    
Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.


     Αλλιώς, μάντεψε ποιος έχει σειρά;