Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...

- Πρότεινε να ζητηθεί η συνδρομή του δικτύου BBC για την νέαΕΡΤ
- Τοποθέτησε τον ανασχηματισμό μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
- Ζήτησε να γίνουν όλα τα απαραίτητα για να αναβαπτιστεί ηκυβέρνηση μετά τις άγριες κόντρες
- Ζήτησε να υπάρξει αρμόδιος υφυπουργός μόνο για την ΕΡΤ και δέχεται να μην είναι από τη Ν.Δ.
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣε εξέλιξη είναι η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι είτε θα συμβιβαστούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις είτε θα οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με άγνωστες συνέπειες για την πορεία της χώρας και της οικονομίας, αλλά και τη ζωή των πολιτών.
Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός προς τους δύο κυβερνητικούς εταίρους πρότεινε εννέα βασικά σημεία, με σκοπό να αλλάξει το κλίμα, η χώρα να μην πάει σε εκλογές και φυσικά να εκτονωθεί το κλίμα με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ο Αντώνης Σαμαράς ουσιαστικά δεν έκανε πίσω, αφού δεν πρότεινε το άνοιγμα της ΕΡΤ με την παλιότερη μορφή της. Στην ουσία πρότεινε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να βγει ενημερωτικό πρόγραμμα, μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που προβλέπει τη ΝΕΡΙΤ.
Η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι διακομματικής αποδοχής, ενώ θα υπάρξει και ειδική θέση υφυπουργού που θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με την αναδιοργάνωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόβλημα να μην είναι από το γαλάζιο στρατόπεδο ο συγκεκριμένος υφυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς πρότεινε σε Βενιζέλο-Κουβέλη να υπάρξει η συνδρομή του ΒΒC για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και πολιτικές προτάσεις. Συγκεκριμένα, άνοιξε το θέμα του ανασχηματισμού μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάπτιση των σχέσεών τους και την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.