Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ - ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η αμετακίνητη στάση του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό τηςΔΗΜΑΡ με τις σκληροπυρηνικές απόψεις να αποτελούν πλέον πλειοψηφία.
Η σκληρή στάση του πρωθυπουργού ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαίνεται πως προκαλεί την έντονη δυσφορία στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ με τους κοντινούς συνεργάτες του κ. Κουβέλη να δείχνουν το δρόμο της αποχώρησης από την τριτοκομματική κυβέρνηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του στελέχους της ΔΗΜΑΡ μέσω Facebook του κ. Θεόδωρου Μαργαρίτη, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει πίσω στο θέμα της ΕΡΤ και έχει την απόλυτη ευθύνη που θα σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Σημειώνει επίσης πως "δυστυχώς τρίτη φορά εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο μετά τις δίδυμες εκλογές πέρυσι και τη χώρα σε οριακή οικονομική κατάσταση είναι μια ακραία επιλογή. Ας αναλάβουν οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας τις ευθύνες τους".
Χαρακτηριστικό είναι και το tweet του Βασίλη Οικονόμου ο οποίος στον λογαριασμό του έγραψε "νομίζω ότι πλησιάζουμε στο τέλος".
Λίγο αργότερα υπήρξε και η παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη.
«Η στάση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στις εξελίξεις στην ΕΡΤ με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Ή θα έπρεπε να υποστηρίξει ευθαρσώς την απόφαση της κυβέρνησης, ως ένα επώδυνο πλην αναγκαίο μέτρο. Ή θα όφειλε να αποσύρει σήμερα κιόλας την κοινοβουλευτική της στήριξη και να επωμιστεί το βάρος της προσφυγής στις κάλπες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
newsit.gr