Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ : ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΡΤ

Απόφαση ΣτΕ: Να επαναλειτουργήσει προσωρινά η ΕΡΤ

Την προσωρινή αναστολή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε η κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Με την απόφαση αυτή, δίνεται λύση στο θέμα που προέκυψε μετά το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ανοίγει ο δρόμος για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, με την ΕΡΤ σε λειτουργία.

Απόφαση ΣτΕ: Να επαναλειτουργήσει προσωρινά η ΕΡΤ

Η απόφαση σημαίνει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να αρχίσει εκ νέου την εκπομπή μέχρι να υπάρξει η τελική απόφαση για την υπόθεση από την ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου.




Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει η ακρόαση των νομικών εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σίμου Κεδίκογλου, και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ και του συμβούλου Επικρατείας, Κ.Κουσούλη.




Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να προσβληθεί η επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση και πως δεν μπορεί ο κ. Μενουδάκος να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα αυτό.




Ακόμη υποστήριξαν ότι λόγοι κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της και τόνισαν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης, αλλά ούτε συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση, που να επιβάλει τη δημόσια τηλεόραση.




Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, προσκομίσθηκαν στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλούνται προβλήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ επικαλέσθηκαν οικονομική ζημιά του Δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.



ethnos.gr