Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μεγάλη κομπίνα σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης - Στα 4 εκ. € η ζημία
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απίστευτη υπόθεση προμήθειας φαρμακευτικού υλικού από Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν Διευθύντρια Τμήματος του Νοσοκομείου και "μαϊμού", επί 15 έτη, "υπάλληλος" του Νοσοκομείου - τοποθετούμενος εκεί από την Φαρμακευτική Εταιρεία που εργαζόταν και παραμένοντας στο Νοσοκομείο ακόμη και μετά την απόλυσή του από την Φαρμακευτική Εταιρεία! 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που αφορά στα έτη 2007 - 2012, η 60χρονη Διευθύντρια Εργαστηρίου του Νοσοκομείου προέβαινε στην προμήθεια-αγορά πολλαπλάσιας ποσότητας αντιδραστηρίων (φαρμακευτικό σκεύασμα) από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.
Συγκεκριμένα, για ορισμένο αριθμό εξετάσεων, οι ποσότητες προμήθειας αντίστοιχων αντιδραστηρίων, για όλα τα έτη που αφορούσε η έρευνα, ήταν είκοσι και πλέον φορές μεγαλύτερες, από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν. 
Η πλεονάζουσα ποσότητα των αντιδραστηρίων, καταστρέφονταν, χωρίς καν να έχουν λήξει, και παραγγέλνονταν νέα, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής.
Ενδεικτικά, για μία μόνο εξέταση, κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από αυτά μόνο τα 21! Αγοράστηκαν, δηλαδή, 3.019 επιπλέον αντιδραστήρια, με την επιβάρυνση για το νοσοκομείο να ανέρχεται στο ποσό των 45.867,83 ευρώ.
Η συνολική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου, από την επιπλέον προμήθεια αντιδραστηρίων, προσδιορίζεται στο ποσό των 4.005.404,85 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τη μέγιστη δυνατή κατανάλωση αντιδραστηρίων, που χρησιμοποιούνται σε κάθε τύπο εξέτασης και για όλα τα έτη 2007 - 2012.
Στην υπόθεση εμπλέκεται -σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του- 44χρονος υπάλληλος Φαρμακευτικής Εταιρείας, ο οποίος εργάζονταν επί 15 έτη στο συγκεκριμένο Εργαστήριο του Νοσοκομείου, τοποθετούμενος εκεί από την εταιρεία του! 
Το απίστευτο της "ιστορίας" ξεκινά τον Οκτώβριο του 2011, όταν ο προαναφερόμενος υπάλληλος απολύθηκε από τη Φαρμακευτική Εταιρεία και εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο, χωρίς να μισθοδοτείται (!) από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση, έως και φέτος τον Ιανουάριο, όταν και απομακρύνθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της 60χρονης Διευθύντριας για "Απιστία σχετικά με την Υπηρεσία", "Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Οργάνωση" και παράβαση του "Νόμου Περί Καταχραστών Δημοσίου".
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα, σχετικά με τυχόν εμπλοκή των φαρμακευτικών εταιρειών που προμήθευσαν με το προαναφερόμενο φαρμακευτικό υλικό το εργαστήριο.


epoli.gr