Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΟΓΛΟΥ : Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ


Μέχρι τώρα επαναστάσεις και πραξικοπήματα έθεταν ως στόχο, για να καταλάβουν την εξουσία, τον έλεγχο του ραδιομεγάρου. Ο κ. Α. Σαμαράς -στο πρώτο του μεγάλο λάθος ως πρωθυπουργός- και οι σύμβουλοί του, αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες του ραδιομεγάρου στις δυνάμεις της Aριστεράς, με τέτοιον τρόπο που κανείς άλλος να μην έχει πρόσβαση, γράφει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου στο protagon.
Στην πραγματικότητα, από τη Δευτέρα, ένα μέσο εκπέμπει ηλεκτρονικά - αυτό που έκλεισε ο κ. Α. Σαμαράς. Διότι σαν άλλος Μαρούδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε την αστυνομία στους αναμεταδότες αγνοώντας ότι υπάρχουν servers -όχι μόνο στην Ελλάδα- που μπορούν να αναμεταδώσουν το περιεχόμενο παντού. Ναι, έχει δίκιο η ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χάρμς: πρόκειται για το μεγαλύτερο πειρατικό πρότζεκτ που έγινε δυνατό χάρη στους ηλίθιους που διαχειρίζονται μέσα, αγνοώντας πώς λειτουργούν.
Ό,τι και να αποφασίσει η κυβέρνηση για προσλήψεις και κατάργηση του «μαύρου», ο έλεγχος του μέσου έχει χαθεί. Και δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς: τι προπομπός δημόσιας τηλεόρασης θα είναι αυτός, όταν τεχνικοί και δημοσιογράφοι θα επιλεγούν από δύο υπουργούς;
Μπορεί, βεβαίως, να κόψει το ρεύμα, αλλά κάποιοι πρέπει να το κάνουν. Μπορεί να συλλάβει όλους όσους είναι στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής, μπορεί ακόμα να επιστρατεύσει τους παραδοσιακούς εκδότες. Αλλά και αυτοί, πλέον, είναι αβέβαιοι και αδύνατοι σύμμαχοι.
Μένει, τέλος, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Οι δαπάνες της ΕΡΤ καλύπτονταν μέχρι σήμερα από το τέλος που πληρώναμε στη ΔΕΗ. Οι αποζημιώσεις από πού θα καλυφθούν; Τι υπέροχο φιάσκο...

yahoo!news