Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΤΣΙΠΡΑΣ : ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


«Ο κ. Σαμαράς, μετά το φιάσκο του success story, τα απανωτά χαστούκια στην οικονομία  έριξε ένα πυροτέχνημα εκτροπής για να αποπροσανατολίσει. Μόνο που το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια του…Θέλω να καταγγείλω στον ελληνικό λαό τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης «.
Aυτό τόνισε σημερα το πρωί ο πρόεδρος της Κ.Ο. τoυ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της απεργιακης συγκέντρωσης έξω απο την ΕΡΤ..
«Θέλω να καταγγείλω στον ελληνικό λαό τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Οι δύο εταίροι του κ. Σαμαρά, τα δύο του δεκανίκια κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτευσης.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάλυση της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά«, πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι η μαζική παρουσία του ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν κτίρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καταδεικνύει ότι σ΄ αυτόν τον τόπο η δημοκρατία  κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα και με αγώνες και με αίμα θα δώσουμε τη μάχη για να τη διατηρήσουμε.
«Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία« ειπε ο κ. Τσιπρας, προσθέτοντας ότι αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ είναι πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης.
Καταλήγοντας αφου ανεφερε ότι «η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου, όμως, δεν είναι απειλή για το λαό. Είναι ευλογία. Αυτή η πράξη φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας» κάλεσε τον » τον ελληνικό λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Να ξέρουμε όμως όλοι, αυτή η κυβέρνηση της βαρβαρότητας δεν θα πέσει στους διαδρόμους της Βουλής. Θα πέσει στους δρόμους μέσα από τους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχή.Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκει, η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Δεν έχει να κάνει με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Να δουν στο πρόσωπό τους το δικό τους μέλλον, αν τώρα δεν σταματήσουμε τη βαρβαρότητα και την εκτροπή»