Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

MANOΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ : "Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"


Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το 1994 ο Μάνος Χατζηδάκης, ο οποίος από το 1975 έως το 1982 ήταν ο διευθυντής του κρατικού ραδιοσταθμού "Τρίτο Πρόγραμμα".
Σε μία συνέντευξή του στο «Έθνος» και τη Μαρία Ρεζάν το 1984, ο κλορυφαίος έλληνας μουσικοσυνθέτης είχε μιλήσει για την αναγκαιότητα της ύπαρξης της ΕΡΤ με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και με δεδομένο ότι τότε, υπήρχε μόνο η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
 Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:
"H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας", είχε δηλώσει στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο μεγάλος συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Μαρία Ρεζάν, η τελευταία είχε ρωτήσει τον Χατζηδάκι, που πρωταγωνίστησε στην ποιοτικότερη ίσως εκδοχή της ελληνικής ραδιοφωνίας όταν ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα:
"Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;".
Ο Χατζηδάκις ήδη το 1984 φαίνεται ότι είχε πλέον μία πολύ σαφή εικόνα για την πορεία που ακολουθούσε η ΕΡΤ:
"Kι αυτό θα το εισηγούμην αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την E.P.T. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να διαμαρτύρονται. H EPT είναι πολύτιμη γιατί δίδει στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει 'τι αίσχος που είναι η EPT'. H αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη 'Δυναστεία', οι άλλοι γιατί υπάρχει η 'Δυναστεία' και όλοι είναι ευχαριστημένοι. H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας"...
 http://www.crime.gr