Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΧΑΡΑΤΣΙ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΦΑΠ ΚΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 14, 2013

Χαράτσι, δηλώσεις, ΦΑΠ και ληξιπρόθεσμα κάνουν το καλοκαιρι εφιαλτικό

Πυρ ομαδόν εναντίον των φορολογουμένων φαίνεται πως εξαπολύει το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στο καλοκαίρι με τα ραβασάκια από την Εφορία να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Η πρεμιέρα γίνεται αυτές τις ημέρες με το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2013, το οποίο αποστέλλεται ήδη με τους λογαριασμούς κατά 15% μειωμένο και οι επιτελείς των Εσόδων ευελπιστούν να εισπράξουν περισσότερα από 3.2 δισ. ευρώ από συνολικά 5 εκατομμύρια υπόχρεους.
Το δεύτερο χτύπημα στην τσέπη των Ελλήνων θα έρθει με τις νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες πλέον μπορούν να ρυθμιστούν σε 12 ή 24 δόσεις.
Ισχυρό θα είναι το χαστούκι και από τους ΦΑΠ του 2011 & 2012. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση του ΦΑΠ 2011 θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα καταβάλλονται διαδοχικά από το Σεπτέμβριο προκειμένου το οικονομικό επιτελείο να συλλέξει 600 εκατομμύρια ευρώ. Σε ότι αφορά το ΦΑΠ 2012, αυτός θα καταβληθεί πρώτη φορά τον Αυγούστου και η πληρωμή του θα γίνεται κάθε δίμηνο από τον Οκτώβριο, ενώ αυτός του 2013 θα χτυπήσει την πόρτα των φορολογούμενων από Νοέμβρη. Η πληρωμή του φόρου, αφορά όσους διατηρούν ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ.
Μέσα σε όλα αυτά, από τέλος Ιουλίου ολοκληρώνεται κλιμακωτά και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, γεγονός που αναμένεται να επιβαρύνει τους πολίτες με νέους δυσβάσταχτους φόρους. Όσοι προλάβουν να “εκκαθαριστούν” εντός Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής σε τρεις δόσεις ενώ όσοι κάνουν τη φορολογική τους δήλωση τον Αύγουστο θα πρέπει να πληρώσουν το φόρο σε 2 δόσεις.


olympia.gr