Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ο ΥΦΕΡΠΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 20, 2013
20130720-083753.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αναγορεύτηκε σε διχαστικό σημείο του δημοσίου διαλόγου, επανέφερε στο προσκήνιο το μείζον εθνικό θέμα του ματαναστευτικού, που στην κυριολεξία 
συνιστά μια βραδυφλεγή βόμβα για την ελληνική κοινωνία. Χρονικά ήδη απο τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 άρχισαν να συρρέουν κατά κύμματα στην Ελλάδα χιλιάδες μεταναστών. Σήμερα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις το 20% του ελληνικού πληθυσμού είναι μετανάστες. Ποσοστό προφανώς δυσανάλογο με τις δυνατότητες υποδοχής μιας χώρας, της οποίας η οικονομία είναι υπο κατάρρευση και αντιμετωπίζει ο δικός της γηγενής πληθυσμός πρόβλημα επιβίωσης. Δυστυχώς η σύνολη πολιτική μας τάξη εδώ και δυο δεκαετίες αφότου το πρόβλημα εκδηλώθηκε μέχρι να προσλάβει τις σημερινές εκρηκτικές διαστάσεις που απειλούν σοβαρά την εθνική μας ασφάλεια και συνοχή, δεν επωμίστηκε ποτέ την ευθύνη κατάστρωσης μιας σοβαρής και συνεπούς μεταναστευτικής πολιτικής. Ατέρμονα αποσπασματικά μέτρα, εμβαλωματικές κινήσεις μόνο για κατανάλωση, που τελικά διευκολύνουν την έξαρση του προβλήματος. Είναι επομενως καιρός να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο και να προβούμε άμεσα στην δραστική περιστολή της μεταναστευτικής λαίλαπας.
Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης μεθοδεύουν συστηματικά την διάλυση των εθνικών κρατών προκειμένου να μεταφέρονται ευχερώς τα κεφάλαιά τους και πολύ περισσότερο τα φθηνά εργατικά τους χέρια. Βεβαίως προκειμένου να πραγματωθεί αυτός τους ο στόχος, αφου δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτόματα, εφηύραν το ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικότητας, με βραχίονα υποτήριξής του δήθεν την διαπολιτισμική εκπαίδευση. Μια τεχνητή επινόηση που έγινε πολιορκητικός κριός στα χέρια της ψευτοπροοδευτικής μιας διανόησης. Παράλληλα εμπεδώθηκε απο τα παντοδύναμα ΜΜΕ και το εκπαιδευτικό μας σύστημα ο εθνομηδενισμός ως κρατούσα ιδεολογία. Η προσπάθεια αυτή της αλλοτρίωσης της εθνικής μας ταυτότητας και της πολιτισμικής μας ιδιοπροσωπείας, ξεκίνησε με την παραχάραξη της ιστορίας μας στα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας – με κεντρικό εμπνευστή της την κ-α Ρεπούση – και εσχάτως προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και στο μάθημα των θρησκευτικών, με στόχο τον εκφυλισμό του απο μάθημα καλλιέργειας της ορθόδοξης πίστης, σε διδαχή θρησκειών !!! Τα πολυδύναμα πολυκεντρικά χρηματιστηριακά δίκτυα που κυβερνούν τον κόσμο σήμερα, δημιοργούν όπου θέλουν τενχητές κρίσεις και κατευθύνουν με δυναμικό τρόπο την δημογραφική αλοίωση και την πληθυσμιακή αναδιάταξη των κοινωνιών. Γνωρίζουν καλά οι παγκοσμιοποιητές επικυρίαρχοι του κόσμου, ότι κοινωνίες με ισχυρή αίσθηση του ανήκειν σε μια ενιαία και συμπαγή πολιτισμική οντότητα, έχουν αραγή ενότητα και είναι δύσκολο να διαλυθούν. Επιδιώκουν λοιπόν να αλλοτριώσουν τις κοινωνίες και να τις καταστήσουν ευπόρθητες. Συνεπώς η διοχέτευση σε μια κοινωνία μαζικά πληθυσμών με άκρως διαφορετικά εθνικά και θρησκειολογικά χαρακτηριστικά, αποτελεί ισχυρό όπλο αποεθνοποίησής της και αποχριστιανοποίησής της. Άρα και διάσπασης της κοινωνικής της συνοχής. Σ΄αυτό το πλαίσιο οι μετανάστες χρησιμοποιούνται ευφυώς απο τις ντόπιες δυνάμεις του εθνομηδενισμού, ως σιδηρά ρομφαία για την εμπέδωση των εθνομηδενιστικών απόψεών τους, στο όνομα τάχατες της αποδοχής της διαφορετικότητας.
Αλλά ας εστιάσουμε εδώ σε μια εμπνευσμένη παρατήρηση της μεγάλης ελληνίδας πρυτάνεως της Σορβόνης Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ. Το ηθικά μεγαλουργό «Βυζάντιο μπορεί να αποτελείτο απο πολλές εθνότητες, αλλά ήταν μονοπολιτισμικό». Επομένως οι μετανάστες πρέπει να αποδεχούν και υιοθετήσουν τα δικά μας πολιτισμικά ήθη και έθιμα και όχι εμείς τα δικά τους. Πολύ παραστατική επίσης στο μείζον πρόβλημα της μετανάστευσης ήταν και η παραίνεση της Αυστραλής πρωθυπουργού Julia Gillard πρός τους μετανάστες της χώρας της. «Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας και δεν θα τις αμφισβητήσουμε (….). Αποδεχτείτε και σεις τις δικές μας (…). Αυτή είναι η πατρίδα μας, η χώρα μας και ο τρόπος ζωής μας και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για τη σημαία μας, τα χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη αυστραλιάνή ελευθερία : το δικαίωμα να φύγετε» !!! Η ψεδοπροοδευτική διανόηση στην Ελλάδα που εκπηγάζει κατά βάση πολιτικά απο την αριστερά, παραβλέπει τον επιφανή επαναστάτη Ματσίνι που διακήρυττε «αγαπώ την πατρίδα μου, γιατί αγαπώ τις πατρίδες». Αλλά και ο μεγάλος κοινωνικός ανατόμος Γιούργκεν Χάμπερμας διατείνται ότι η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας αξιώνει «ανθρώπους όμοιους με κοινούς στόχους». Είναι σημαντικό ακόμα εδώ να αποσαφηνίσουμε ότι η διάκριση νόμιμων και παράνομων μεταναστών είναι επίπλαστη. Το 90% των μεταναστών εισήλθαν στην χώρα μας παράνομα.Και όσοι είναι νόμιμοι, νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων. Θα πρέπει να προσέξουμε ότι Αφρικανοί, Ασιάτες, Μουσουλμάνοι και άλλες εθνότητες με κοινές θρησκειολογικές και πολιτισμικές αναφορές, είναι δυνάμει επικίνδυνες μειονότητες στην Ελλάδα, που μπορεί να υπονομεύσουν την εθνική μας ασφάλεια. Αλλά κατά πολύ μεγαλύτερο, τεράστιο θα λέγαμε, είναι το πρόβλημα με την οκγωδέστατη παρουσία των Αλβανών στην Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που η Αλβανία συνάπτει στρατηγικές συμμαχίες με την Τουρκία. Δυστυχώς εδώ είναι έκδηλη η αβελτηρία της πολιτικής μας τάξης, που εγκατέλειψε το θέμα στην μοίρα του και σήμερα η τεράστια ματαναστευτική μάζα των Αλβανών στην Ελλάδα, συνιστά για την εθνική μας ασφάλεια μια βραδυφλεγή ωρολογιακή βόμβα.
Αντί λοιπόν με τους 700.000 περίπου μετανάστες να έχουμε ποδηγετήσει πολιτικοοικονομικά την Αλβανία και να την έχουμε μετατρέψει σε ένα σημαντικό και χρήσιμο γεωστρατηγικό εταίρο, παραχωρήσαμε με την θανάσιμη απραξία μας ζωτικό χώρο στην Τουρκία, για να την καταστήσει σπουδαίο γεωστρατηγικό της εταίρο. Στο ίδιο μήκος κύμματος και με την ίδια επίσης διπλωματική αφέλεια χαριεντιζόμαστε επικίνδυνα με τα Σκόπια. Συμπερασματικά όλων των παραπάνω δεδομένων, επιβάλλεται να προβούμε σήμερα σε δραστική φύλαξη των συνόρων μας. Επιβάλλεται επίσης να πείσουμε τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση το Δουβλίνο ΙΙΙ να αδραναποιήσουν το Δουβλίνο ΙΙ, επισείοντας την απειλή εξόδου απο την Σένγκεν. Πρός την ίδια κατεύθυνση, είναι αναγκαίο να αυστηροποιήσουμε τα πρόστιμα σε όσους εργοδότες χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες. Αλλά και να παράσχουμε ισχυρά κίνητρα επαναπατρισμού των νόμιμων μεταναστών, δοθείσης της δεινής οικονομικής θέσης και της βαθμιαίας φτωχοποίησης μεγάλων μαζών του ελληνικού πληθυσμού.Η λαθρομετανάστευση συνιστά μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής μας συνοχής και της εθνικής μας ασφάλειας. Αν άμεσα δεν την αντιμετωπίσουμε με δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα, θα κλάψουμε σύντομα πικρά και ίσως θρηνήσουμε και μια νέα εθνική συμφορά.
*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
http://www.panosavramopoulos.blogspot.gr