Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Αντιμέτωπος με οργισμένους διαδηλωτές βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας,  “Aδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, την ώρα που ο κ. Γεωργιάδης κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση  από ομάδα συγκεντρωμένων, ενώ στο σημείο φαίνεται πως βρίσκονταν και άτομα που δεν είχαν σχέση με το χώρο της υγείας. Συνεργάτες του μάλιστα αναφέρουν, ότι ο υπουργός επέστρεψε στο υπουργείο«με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό αλλά είναι καλά στην υγεία του».
Όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός υγείας στο Βημα fm η επίθεση έγινε από μέλη της άκρας Αριστεράς, οι οποίοι στην αρχικά του επιτέθηκαν φραστικά, στη συνέχεια του πέταξαν έναν καφέ, ενώ ένας από αυτούς από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο. «Είναι αδιανόητο να επιτίθενται στον υπουργό Υγείας ο οποίος επισκέπτεται τα νοσοκομεία για να καταγράψει τα προβλήματά τους. Είναι φασιστικό», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η αστυνομία τον ενημέρωσε για τους συγκεντρωμένους αλλά εκείνος αποφάσισε να πάει από την κεντρική είσοδο και να μιλήσει με τους συγκεντρωμένους: «Αν και με περίμεναν, δεν κρύφτηκα», κατέληξε.
Παρέμβαση της ΕΛΑΣ
Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.
Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ δέχτηκε τη συγγνώμη από τη μεριά τους.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός «είναι ανεπιθύμητος».
Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.aftodioikisi.gr