Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ



«ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ»

Το όργιο του λαθρεμπορίου από τη Βουλγαρία, όπως του καταγγέλλονται από ανθρώπους της αγοράς, διερευνά με Ερώτησή του στους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα και με επιστολή του πολίτη κ. Κώστα Νατσίκα, που παραδόθηκε στον Τέρενς Κουίκ μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, «οι έλεγχοι κοντά στις πύλες εισόδου της Βουλγαρίας, είναι όχι απλά ελλιπείς, αλλά… ανύπαρκτοι!»

«Τα φορτηγά που έχουν εικονικά τιμολόγια δρόμου και κυκλοφορούν στη Βόρεια Ελλάδα, είναι πάνω από 1.000», υπογραμμίζει ο κ. Νατσίκας και αποκαλύπτει πώς «είναι κοινό μυστικό ότι μπορείς να αγοράζεις όσα εμπορεύματα θέλεις καθόσον, η λέξη τιμολόγιο είναι άγνωστη στην Βουλγαρία– πρωταθλήτρια ΕΕ27 σε shadow economy».

Όπως καταγγέλλεται, «η νομοθεσία είναι τόσο άθλια, που με ένα απλό CMR, στο οποίο ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η αναγραφή φορολογικών στοιχείων, μπορείς να οργώσεις την Ελλάδα νόμιμα, χωρίς να απαιτηθεί ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ στοιχείων».

Από την πλευρά του, ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει ότι «μετά από πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη, είχε καταγγείλει και το όργιο της εισαγωγής ξυλείας από Βουλγαρία, που σύμφωνα με όσα του είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης «ξεπερνά τα 160.000 € την ημέρα, επί οκτώ μήνες τον χρόνο».

«Τι απαντάτε σε αυτές τις σαφείς καταγγελίες του Έλληνα πολίτη, τις οποίες και σας γνωστοποιώ χωρίς περικοπές;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΑΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ζητά ενημέρωση για τις άμεσες ενέργειές τους ώστε να συμμαζευτεί η κατάσταση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
parliament logo
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

κ.κ. Υπουργοί,

Μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, από τον κ. Κώστα Νασίκα, μου παραδόθηκε το εξής κείμενο, το οποίο και σας παραθέτω αυτούσιο:

«Εντύπωση προκαλεί στον παραγωγικό ιστό και τους σωστούς εμπόρους της χώρας η αδιαφορία της Πολιτείας να πατάξει το λαθρεμπόριο από Βουλγαρία. Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι κοντά στις πύλες εισόδου της Βουλγαρίας.

Χιλιάδες Έλληνες διατηρούν εικονικές εταιρείες στις γείτονες χώρες. Πάρτι γίνεται. Από Έλληνες και Βούλγαρους.

Πάνω από 1.000 φορτηγά καθημερινά με ΕΙΚΟΝΙΚΑ τιμολόγια δρόμου…

Ελληνική νταλίκα δεν βλέπεις στο Βορρά.

Κοινό μυστικό, ότι μπορείς να αγοράζεις όσα εμπορεύματα θέλεις χωρίς τιμολόγιο. Καθόσον, η λέξη τιμολόγιο είναι άγνωστη στην Βουλγαρία– πρωταθλήτρια ΕΕ27 σε «shadow economy»…

Και σε συνδυασμό με την άθλια νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία με ένα απλό CMR, στο οποίο ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η αναγραφή φορολογικών στοιχείων, μπορείς να ταξιδεύεις ΝΟΜΙΜΑ, οργιάζει το λαθρεμπόριο.

Δηλαδή ένα φορτηγό μπορεί να οργώνει την Ελλάδα με μοναδικό έγγραφο ένα CMR και να είναι νόμιμο.

ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ στοιχείων.

Τα κυκλώματα εισάγουν πλέον και τα σερβικά εμπορεύματα μέσω της Βουλγαρίας- της χώρας που όσοι έχουν ζήσει γνωρίζουν ότι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ»

Υπενθυμίζω κ.κ. Υπουργοί, ότι μετά από πρόσφατη επίσκεψή μου στη Θράκη, είχα καταγγείλει και το όργιο της εισαγωγής ξυλείας από Βουλγαρία, που σύμφωνα με όσα μου είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης «ξεπερνά τα 160.000 € την ημέρα, επί οκτώ μήνες τον χρόνο!

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοι:

1.Τι απαντάτε σε αυτές τις σαφείς καταγγελίες του Έλληνα πολίτη, τις οποίες και σας γνωστοποιώ χωρίς περικοπές;

2.Τι σκοπεύετε να πράξετε ώστε να συμμαζευτεί η κατάσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα;




Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ