Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2014 ΛΕΕΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 19, 2013

soible-thumb-medium[1]Αισιόδοξος ότι την επόμενη χρονιά η Ελλάδα θα έχει αφήσει τα χειρότερα πίσω της και θα βγει από την ύφεση εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Zeit.

Αν και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» του χρέους, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα πιθανόν να μπορέσει να αρχίσει να μειώνει τα χρέη της από την επόμενη χρονιά. «Κούρεμα χρέους κάναμε το 2011. Τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας μειώθηκαν από όλους τους μη δημόσιους δανειστές εθελοντικά κατά 53%. Αυτό δεν θα το ξανακάνουμε. Ένα δεύτερο κούρεμα χρέους δεν θα υπάρξει», ξεκαθάρισε.

«Για να μειωθεί το βάρος του χρέους συνολικά, τα χρέη θα πρέπει να αυξάνονται πιο αργά από την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ήδη από την ερχόμενη χρονιά, όταν η χώρα βγει από την ύφεση. Η Ελλάδα θα μπορούσε τότε ήδη να έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα», είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

«Βεβαίως οι Έλληνες υποφέρουν, δεν το αμφισβητώ. Λιγότερο οι ελίτ, οι οποίες έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι, περισσότερο ο απλός κόσμος. Η εξυγίανση είναι πάντα δυσάρεστη. Όσο δεν γινόταν κάτι, τόσο χειρότερα. Αλλά (το πρόγραμμα) λειτουργεί: είμαστε σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης σε μια καλή πορεία, αλλά και στα κράτη με πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.


olympia.gr