Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

421 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 5 ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ


ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

421 παιδιατρικές, καρδιολογικές και άλλου είδους απαραίτητες εξετάσεις καθώς και εμβολιασμούς πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο σε Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Αμοργό, οι εθελοντές ιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Μ.Κ.Ο «Αποστολή».

Συγκεκριμένα στα νησιά αυτά εξετάστηκαν 84 ηλικιωμένοι και 238 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών για τις σχολικές τους βεβαιώσεις, ενώ διενεργήθηκαν σε 53 κατοίκους εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις και 46 εμβολιασμοί.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης και ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωσταντίνος Δήμτσας παρέδωσαν 56 κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό ενώ συζήτησαν με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους για τα προβλήματα και τις άμεσες ανάγκες τους, στην υγεία.

Η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στηρίχθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και τους Δήμους Φολέγανδρου, Σικίνου, Ίητών και Αμοργού, στα πλαίσια των Οδοιπορικών Υγείας που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται για τη στήριξη των νησιών και τη δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα.
dogma.gr