Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ" ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ



«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» ΣΤΑ ΞΕΝΑ «ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ». ΟΤΑΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ, ΜΕ ΝΟΜΟ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ;»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ήρθε η ώρα της πλήρους αποκάλυψης! Το Υπουργείο Οικονομικών μου διαβίβασε με… δύο μήνες καθυστέρηση, επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ομολογείται ότι Ελληνικές Τράπεζες πουλάνε έναντι 10% - 15% τα «κόκκινα δάνεια» των Ελλήνων σε ξένους «οίκους», οι οποίοι με τη σειρά τους, βάζουν μπροστά διαδικασίες διεκδίκησης των απαιτήσεων με τις γνωστές «μεθόδους».

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Οικονομικών, άρα και το σύνολο της μνημονιακής συγκυβέρνησης, ομολογούν ότι δεν πράττουν τίποτα για να σταματήσει αυτό το μακέλεμα εναντίον φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Χωρίς κανένα σχόλιο και παίζοντας απλά το ρόλο του… διαβιβαστή, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μου απέστειλε με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος με ημερομηνία 18 Ιουλίου την οποία υπογράφει η υποδιευθύντρια Α. Ζέρβα και στην οποία αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Η εκχώρηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων σε τρίτους δεν προϋποθέτει προηγούμενη έγκριση ή ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει αρμοδιότητα μόνο για την εποπτική μεταχείριση των απαιτήσεων αυτών ώστε να σταθμίζονται καταλλήλως από άποψης κινδύνου».

Κατόπιν τούτου υπενθυμίζω ότι τα λεφτά αυτά που χαρίζουν Τράπεζες στους ξένους, είναι λεφτά του ελληνικού λαού, από την ώρα που οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δανεικά δικά μας. Δηλαδή, δεν είναι δικές τους απαιτήσεις, για να τις χαρίζουν.

Και ερωτώ: Αφού τις χαρίζουν ή αν πρόκειται να τις χαρίσουν, γιατί δεν κουρεύουν τα δάνεια του κοσμάκη;

Γιατί αυτό δεν το θεσπίζει με νόμο η συγκυβέρνηση;

Περιμένω ξεκάθαρες απαντήσεις».