Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών φέρεται να δίνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, ανταποκρινόμενη σε έγγραφη εντολή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες, που είχαν δοθεί αρχικά, έχουν εκπνεύσει, όμως δεν έχουν καν ξεκινήσει στα οκτώ Πανεπιστήμια που έχουν βάλει "λουκέτο" λόγω διαθεσιμότητας των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων.
Ενόψει της αίτησης αναστολής και ακύρωσης της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων θα παραθέσει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις εγγραφές των των πρωτοετών με θέμα "Εγγραφές σε Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες" αναγνωρίζεται η ύπαρξη δυσχερειών κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.
Στο ίδιο έγγραφο ζητείται από τα Πανεπιστήμια να μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών.
Με τη σειρά τους, τα Πανεπιστήμια θα μεριμνήσουν για την παράταση της περιόδου των εγγραφών και τον ορισμό νέων ημερομηνιών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων σχετικά με τις εγγραφές των πρωτοετών.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε την παράταση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάντως ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των πρωτοετών παρατείνονται για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ στην έκτακτη συνεδρίασή της, αφού διαπίστωσε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος υπολειτουργούν ως αποτέλεσμα του μέτρου, σύμφωνα με το οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα 169 διοικητικοί υπάλληλοι και των αντιδράσεων που επακολούθησαν, αποφάσισε τη μετάθεση, για μία εβδομάδα, της έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου και όρισε νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013.
Πάντως, οι πέντε πρώην Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Σταθόπουλος, Πέτρος Γέμτος, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Χρίστος Κίττας και Δημοσθένης Ασημακόπουλος ζητούν με επιστολή τους να ανοίξει το ίδρυμα.
"Διαφωνούμε ριζικά με το κλείσιμο του Πανεπιστημίου όσο κι αν σεβόμαστε το δικαίωμα της απεργίας και όσο μεγάλο κι αν είναι το πλήγμα που έχει υποστεί το ΕΚΠΑ. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να ανοίξει αμέσως και να λειτουργήσει κανονικά (εξετάσεις, εγγραφές, διδασκαλία, έρευνα, ορκωμοσίες κ.λπ.)", τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.


newsbomb.gr