Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο Δ.ΡΕΠΠΑΣ

Να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον οι συνθήκες το επιβάλουν ζήτησε ο Δημήτρης Ρέππας στην εισήγησή του κατά το Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του.
Λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Ρέππας δήλωσε κατά την ομιλία του ότι «προσυπογράφει την απουσία πειστικού προγραμματικού εναλλακτικού λόγου» αλλά περιέγραψε, εμμέσως, ως συγκοινωνούντα δοχεία τις εκλογικές βάσεις των δύο κομμάτων:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό, που το απέκτησε όχι σαν προϊόν της δικής του πολιτικής. Είναι αποτέλεσμα δικής μας αδυναμίας», είπε εκτιμώντας ότι τα «κομμουνιστοκογενή χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ που ανακαλούν την παραδοσιακή Αριστερά, δεν πρόκειται ποτέ να συγκινήσουν ούτε να υιοθετηθούν από το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος που τον επιλέγει».
Εθεσε μάλιστα ως ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ «να αποκαταστήσει τη φυσιολογία του κοινοβουλευτισμού, που περιλαμβάνει και τη Δεξιά αλλά καί την Ατιστερά».
Και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοικτό στο ενδεχόμενο της προοπτικής σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ, για το σχηματισμό κυβέρνησης αν οι συνθήκες το επιβάλουν».
«Δεν είναι περισσότερο επιζήμιο ούτε λιγότερο ωφέλιμο για την χώρα κάτι τέτοιο, απ' ότι η σύμπραξη με τη Ν.Δ. σε αυτήν την πολιτική βάση. Για να έχει τύχη η αναζήτηση της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, δεν πρέπει ούτε να περιοριστεί το εύρος των συμμετεχόντων ούτε να αρκεστεί σε μια εξωτερική συγκόλληση φορέων και προσώπων» κατέληξε.

ethnos.gr