Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης


Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης μας υπενθυμίζει για πολλοστή φορά πόσο μακρυά βρισκόμαστε τελικά από αυτόν το στόχο. Αίγυπτος και Σύρια μαστίζονται  από εμφύλιους σπαραγμούς που αριθμούν χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια πρόσφυγες. Η επιλογή της πολιτικής σε αντιδιαστολή με την πολεμική οδό που θα μπορούσε να οξύνει παρά να αμβλύνει το πρόβλημα, αλλά και η προστασία των προσφύγων με την αυτονόητη παροχή ασύλου και τη δημιουργία δομών φιλοξενίας, είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να επιλέξει η διεθνής κοινότητα. Οι φρικαλεότητες του πολέμου δεν αντιμετωπίζονται με νέες φρικαλεότητες που προκαλούνται από τις διεθνείς «ανθρωπιστικές» επεμβάσεις.
Αλλά και για την Ελλάδα, ο πόλεμος στη «γειτονιά μας» πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Το πρώτο σημείο είναι ότι η Ελληνική Πολιτεία οφείλει επιτέλους να αλλάξει πολιτική στο θέμα των προσφύγων με τη χορήγηση ασύλου στα θύματα του πολέμου, την ουσιαστική απαγόρευση των παράνομων επαναπροωθήσεων και την πρώτη φιλοξενία των θυμάτων του πολέμου. Σε αυτήν της την προσπάθεια η Ευρώπη πρέπει να σταθεί αρωγός.
Πέρα όμως από το προφανές, οι συρράξεις αυτές τόσο κοντά στην Ελλάδα, οφείλουν να μας αφυπνίσουν και συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο εμφύλιος πόλεμος προκαλεί μόνο δεινά. Σήμερα, οι νοσταλγοί του Χίτλερ στην Ελλάδα, με τη στρατηγική της έντασης που επιλέγουν, με πολιτικές δολοφονίες, προπαγάνδα και τραμπουκισμούς, επιδιώκουν ένα πράγμα: την αποσταθεροποίηση και τον εθνικό διχασμό. Οι Έλληνες όμως γνωρίζουμε από την πρόσφατη ιστορία μας τί σημαίνουν, τόσο ο φασισμός όσο και ο εθνικός διχασμός. Και ποιες είναι οι ολέθριες συνέπειές τους. Στον μεγαλύτερο εχθρό της ειρήνης που είναι ο φασισμός, η Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία οφείλουν να βάλουν ταφόπλακα.