Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑμΕΑ«ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΜΜ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ...900 ΕΥΡΩ!»

Σε κατ’ οίκων περιορισμό καταδικάζει ουσιαστικά και τυπικά η γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση τα ΑμΕΑ, μετά την αιφνιδιαστική απόφασή της για αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων των Δελτίων Ελεύθερης Εισόδου στα ΜΜΜ ,με ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας.

Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Μιχάλη Χρυσοχοίδη , ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιστολή του Πάνου Μαυραγάνη, ΑμΕΑ  με 67%, που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:
«Περιμένω να λάβω το δελτίο ελευθέρας κυκλοφορίας στα ΜΜΜ, αλλά διάβασα ότι ενώ το εισόδημα των δικαιουμένων ήταν πάντα μέχρι 30.000  ευρώ, φέτος το κατέβασαν στα 29.000 !!!».
Όπως επισημαίνει ο Πάνος Μαυραγάνης στην επιστολή:

«Για την κάρτα Πολιτισμού διατήρησαν το ποσό των 30.000 ευρώ... Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να φροντίσετε και να επανέλθει  στην πρότερη κατάσταση των 30.000. Το εισόδημά μου είναι 29.100 ευρώ».

«Σκοπεύετε να προβείτε στην άμεση επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων από 29.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ»  ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να με ποιο δικαίωμα η Ελληνική Πολιτεία στερεί τις ελεύθερες μεταφορές από ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν αναπηρία και το εισόδημά τους δεν επαρκεί.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ  κ. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑμΕΑ

Κύριε  Υπουργέ,

Σας προωθώ άνευ περεταίρω σχολίων την επιστολή του κ. Παναγιώτη Μαυραγάνη, ατόμου με αναπηρία 67%, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως για την αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων Δελτίων Ελεύθερης Κυκλοφορίας στα ΜΜΜ και Καρτών Πολιτισμού. Στην επιστολή του που παραδόθηκε στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Κουίκ, καλησπέρα σας

Είμαι ΑΜΕΑ 67%.

Περιμένω να λάβω το δελτίο ελευθέρας κυκλοφορίας στα ΜΜΜ, αλλά διάβασα ότι ενώ το εισόδημα των δικαιουμένων ήταν πάντα μέχρι 30.000  ευρώ, φέτος το κατέβασαν στα 29.000 !!!

Για την κάρτα Πολιτισμού διατήρησαν το ποσό των 30.000 ευρώ...

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να φροντίσετε και να επανέλθει  στην πρότερη κατάσταση των 30.000.

Το εισόδημά μου είναι 29.100 ευρώ!!

Σας ευχαριστώ

Πάνος Μαυραγάνης»

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Με ποιο δικαίωμα στερείτε τις ελεύθερες μεταφορές από ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν αναπηρία και το εισόδημά τους δεν επαρκεί;

2.Σκοπεύετε να προβείτε στην άμεση επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων από 29.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ;

3.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, γνωρίζετε ότι καταστρατηγείτε το άρθρο 21 παράγραφος 6 του Συντάγματος που ορίζει ότι: «Τα άτομα µε αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.»;Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ