Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ 2ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ




Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η 2η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη. Η σύνοδος έλαβε χώρα στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του ξενοδοχείου Holiday Inn.

Κατά τις εργασίες της συνόδου, εγκρίθηκαν από το σώμα οι αλλαγές στον Κανονισμό Περιφερειακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ. Η νέα δομή των Περιφερειακών Οργανώσεων περιλαμβάνει τρεις βαθμίδες οργάνωσης (ΔΗΜ.Τ.Ο., ΝΟ.Δ.Ε., Περιφέρειες), και διάρθρωσή τους σε θεματικές ενότητες. Παράλληλα, το λόγο έλαβαν μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, δίνοντας το στίγμα της δράσης της Οργάνωσης το ερχόμενο διάστημα.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη:

«Σήμερα, με την παρουσία μας εδώ, στη Θεσσαλονίκη, προχωράμε στην υλοποίηση μιας ακόμα καινοτομίας, που συζητιέται εδώ και δεκαετίες αλλά ποτέ στην ουσία δεν προχώρησε. [...]Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει τιτάνιες προσπάθειες, δίνοντας συνεχώς κρίσιμες μάχες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.[...] Η δημοκρατία δεν έχει χώρο για τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται.[...]Όπως στέκονταν αμήχανα και πριν από δύο χρόνια, όταν προτείναμε και πετύχαμε την κατάργηση του ασύλου. Εκεί, όπου στο όνομα του ασύλου, σχολές και αμφιθέατρα γίνονταν εστίες ανομίας, αποθήκες πυρομαχικών και προπύργια αντάρτικου πόλεως.[...]  Σήμερα, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Εγγραφές πρωτοετών, εξεταστικές περίοδοι και εξάμηνα βρίσκονται στον αέρα. Φτάνει πια. Ζητάμε να ανοίξουν τώρα οι σχολές. [...]Μέσα από τις θεματικές ενότητες στη νέα δομή των περιφερειακών οργανώσεων, επιχειρείται προσέγγιση καταξιωμένων στις τοπικές κοινωνίες ανθρώπων που επιθυμούν να ασχοληθούν με την πολιτική.[...] Αυτό που ως νεολαία ζητάμε επιτακτικά, είναι ένας νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές, που να αποτελέσει αποφασιστικό άλμα προς μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση, μέσα από την ανάδειξη των πραγματικά καλυτέρων από τους πολίτες και όχι των εκλεκτών.[…] Είμαστε απέναντι σε εκείνους που νομίζουν ότι κατέχουν το μονοπώλιο στον πατριωτισμό αλλά σε αυτούς που δαιμονοποιούν οτιδήποτε πατριωτικό, οτιδήποτε παραπέμπει σε Ελλάδα. Σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν πολύ φτηνά, την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας.»