Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ




Ολοκλήρωσε την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται αντιτείνοντας πολιτικά επιχειρήματα και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη του ενόψει και των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο της Αθήνας.
Μάλιστα φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του που να τον εμπλέκει στην υπόθεση. 
Ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε την αξιοπιστία και το ήθος του προστατευόμενου μαρτυρά, τονίζοντας πως είναι πρώην στέλεχος των ανεξάρτητων Ελλήνων που πληρώθηκε από τον Alpha ώστε να δώσει συνέντευξη και αποχώρησε από την οργάνωση (Χρυσή Αυγή) γιατί ζητούσε χρήματα από άλλα μέλη.
Ο κ. Κασιδιάρης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τάγματα εφόδου ούτε ο ίδιος ποτέ είχε ρόλο εκπαιδευτή. Ερωτώμενος για μια γυναίκα που εμφανίζεται να τον χαρακτηρίζει εκπαιδευτή σε τάγματα εφόδου δήλωσε ότι "προφανώς με είχε δει στην τηλεόραση σε εκδηλώσεις του κόμματος".
Επόμενος για απολογία είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος. 
Οι 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος πήγαν στην Ευελπίδων από τις 15:30
Ο Ηλίας Παναγιώταρος προσερχόμενος στον ανακριτή φώναξε ότι: "Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα".
Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου και την Πέμπτη του Χρ. Παππά.
Εν τω μεταξύ πάντως προέκυψε μια πρώτη… γκάφα. Ενα χαρτί που υπήρχε μέσα στο κατηγορητήριο περιελάμβανε τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κατοικία, τηλέφωνα) ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων, που είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες υπό απόλυτη μυστικότητα παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και τη δράση της Χρυσής Αυγής. 
Νωρίτερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος ο πρώτος από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής που απολογήθηκε το πρωί. Ηταν περιφερειακό στέλεχος.
Ελεύθερος αφέθηκε επίσης, με την επιβολή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ο δεύτερος κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδεται. Το τρίτο στέλεχος ζήτησε πρόσθετη προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη. 


ΠΗΓΗ EURO2DAY