Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΣΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ " Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

O Γ. Κουμουτσάκος ομιλητής στην εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα "Η Αναγκαιότητα της Ευρώπης" ("The necessity of Europe")  

O ευρωβουλευτής ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα "Η Αναγκαιότητα της Ευρώπης" ("The necessity of Europe") που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία συνδιοργανώθηκε  μετά από σχετική πρωτοβουλία του κ. Γ. Κουμουτσάκου, από το  Ίδρυμα  "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung με αφορμή τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τα 10 χρόνια από τα εγκαίνια της Γέφυρας που φέρει το όνομα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.
 
Συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, o Πολωνός Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό κ. Janusz Lewandowski, και η Ελληνίδα Επίτροπος για Θαλάσσιες Υποθέσεις και Αλιεία, κα Μαρία Δαμανάκη.
 
Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους των συνδιοργανωτών ο Πρόεδρος του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" πρώην Υπουργός Εξωτερικών, πρέσβυς ε.τ. κ. Πέτρος Μολυβιάτης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Konrad Adenauer Stiftung, πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής Δρ. Hans- Gert Pöttering, και ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" κ. Αχιλλέας Καραμανλής.                
 
Ο Γ. Κουμουτσάκος στην ομιλία του τόνισε ότι "Πέραν της έκφρασης του φόρου τιμής στον Kωνσταντίνο Kαραμανλή, σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι, εμπνευσμένοι από την πολιτική του παρακαταθήκη, να επιβεβαιώσουμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή μας στην Ευρώπη. Στην αναγκαιότητα της Ευρώπης.
 
Tης Ενωμένης Ευρώπης, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει, παραμένει η μόνη επιλογή δημοκρατίας, ασφάλειας και προόδου για τους Ευρωπαίους πολίτες."
 
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έκλεισε την ομιλία του με μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος όταν τιμήθηκε με το βραβείο Kαρλομάγνος, απαντώντας στην προσφώνηση του Δημάρχου του Aachen, είπε: «Mπορεί η συμβολή μου στην ιδέα της ενώσεως της Ευρώπης να μην υπήρξε μεγάλη, υπήρξε όμως και είναι μεγάλη και σταθερά η πίστις μου εις το μέλλον της Ευρώπης».
 http://www.gkoumoutsakos.gr