Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Τούρκοι σύμβουλοι θα βοηθήσουν την αλβανική κυβέρνηση στους τομείς της ενέργειας, της οικονομία, της υγείας και της δημόσιας τάξης, δήλωσε ο Aλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετά τη συνάντησή του με τον Tούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Κατά τη συνάντηση τους - σύμφωνα με το γραφείο του Aλβανού πρωθυπουργού - ο κ. Ράμα εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία.
Ο Aλβανός πρωθυπουργός και ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν επίσης την διεξαγωγή κοινών συνεδριάσεων των δύο κυβερνήσεων.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της αλβανικής Δημοκρατίας Μπουιαρ Νισάνι και - όπως αναφέρει το γραφείο του προέδρου - οι δύο συνομιλητές εξήραν τις πολύ καλές πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές, στρατιωτικές και σε άλλους τομείς σχέσεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτές βασίζονται στην παραδοσιακή φιλία και τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Νισάνι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την βοήθεια και την υποστήριξη της Τουρκίας στο Κόσσοβο από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και την βοήθεια της Άγκυρας σχετικά με την αναγνώριση του από πολλές χώρες του κόσμου.

protothema.gr