Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ




-Νέα ώθηση και δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ -Ιδιαίτερο βάρος στις ευρωεκλογές δίνει η Κουμουνδούρου
Οριστικοποιήθηκε όπως όλα δείχνουν η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες συμβιβάστηκαν με το ενδεχόμενο όλες οι πλευρές, με την επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να λάβει χώρα στα μέσα Δεκεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής της αριστερής ευρωομάδας.
Στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η πρόταση αυτή θα ενισχύσει το διεθνές κύρος του Αλέξη Τσίπρα και το εν Ελλάδι ηγετικό του προφίλ, δίνοντας δημοσκοπική ώθηση και στο ίδιο το κόμμα.
Αυτό που πάντως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η προσέγγιση που γίνεται στον Έλληνα πολιτικό και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, κάτι που φάνηκε και από το ραντεβού που είχε με τους Σβόμποντα - Σούλτς πριν λίγο διάστημα.
Όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Σουλτς αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα κατά την ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει συναίνεση από την αριστερή ευρωομάδα στο Κοινοβούλιο. Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που θεωρούν ότι βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να διαλύεται, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές εποφθαλμιούν τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναμένεται να είναι αρκετοί αυτή τη φορά.
Σε στρατηγικό επίπεδο, στην Κουμουνδούρου δε βλέπουν πλέον άμεσα κάλπες, οπότε στρέφουν την προσοχή τους στις ευρωεκλογές καθώς θεωρούν πως μία ενδεχόμενη επιτυχία θα δώσει σημαντική δυναμική και ισχυρή παράσταση νίκης για τις εθνικές εκλογές.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/358359/oristika-ypopsifios-gia-tin-proedria-tis-komision-o-alexis-tsipras#ixzz2hsSxtoMp