Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Κάποτε ήταν "σύντροφοι" στο ίδιο κόμμα. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον δικηγόρο Άγη Τάτση να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου για το θέμα των υποκλοπών. "Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του αλλά δεν μπορεί να εκθέτει τη χώρα" λέει στο Newsit o κύριος Τάτσης.
Οι δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου πως η ελληνική κυβέρνηση επί των ημερών του στο υπουργείο Εξωτερικών υπέκλεπτε τις συνομιλίες του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα αλλά και του αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα προκάλεσαν σάλο και σήμερα κάνουν το γύρο του κόσμου.
Κάποτε ο κύριος Τάτσης και ο κύριος Πάγκαλος ήταν "σύντροφοι"
Χθες βράδυ, ο δικηγόρος Αγης Τάτσης κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ Παπάγου εναντίον του πρώην Υπουργού Εξωτερικών για τις περιβόητες δηλώσεις του που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τη χώρα.
Η μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Αγης Τάτσης εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου
Η μήνυση περιλαμβάνει δυο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα και βασίζεται στο ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με τα άρθρα 140 και 141 καθώς και με την Παράγραφο 1 του άρθρου 146 του Συντάγματος. Μάλιστα, για τα δυο κακουργήματα ο κ. Πάγκαλος μπορεί να τιμωρηθεί και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Ο κ. Τάτσης ζητά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του κ. Πάγκαλου και ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη και να συλληφθεί καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.
"Γιατί μήνυσα τον κύριο Πάγκαλο"
Οπως δήλωσε στο Newsit o δικηγόρος Άγης Τάτσης "οι αποκαλύψεις του κυρίου Πάγκαλου αφενος μεν είναι παράνομες πράξεις αφού παραβιάζει και αποκαλύπτει απόρρητα της πολιτείας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας και εκθέτει σε κίνδυνο υπαλλήλους της χώρας που είναι εντεταλμένοι να την εκπροσωπούν καταρχάς σε διπλωματικό επίπεδο.
Ο κύριος Τάτσης την εποχή που ακόμη ήταν ενεργό μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Είναι πρωτοφανές στα χρονικά να βγαίνει πρώην Υπουργός Εξωτερικών για μία όχι μακρινή ιστορικά περίοδο και να εκθέτει τη χώρα του, λέγοντας οτι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρέσβη των ΗΠΑ. Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκάλεσει πρόβλημα στη χώρα μας αφού ήδη είναι πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα και πρωτοσέλιδο στην Τουρκία.
Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κύριο Πάγκαλο, πέρα από μια κοινή διαδρομή που είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, αλλα οπως βλέπετε εγώ καταμηνύω πράξεις και όχι πρόσωπο. Η προσωποποίηση των πράξεων είναι θέμα άλλων αρχών" είπε τέλος ο κύριος Τάτσης.
Η μήνυση εναντίον του κυρίου Πάγκαλου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Πηγή ΦΩΤΟ: Αγης Τάτσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ethnos.gr