Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 20 ΕΥΡΩ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΩΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Νέο φόρο 20 ευρώ από το πουθενά υποχρεώνονται να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες για κάθε έναεργαζόμενο που απασχολούσαν τον περασμένο Αύγουστο.
Φωτιά βάζει το ΙΚΑ στα λογιστήρια όλων των επιχειρήσεων με ένα απλό e mail που θα σταλεί τις επόμενες ώρες.
το ΙΚΑ ειδοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες πως πρέπει να πληρώσουν, το αργότερο εως τις 29 Νοεμβρίου, 20 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο που απασχολούσαν κατά τον μήνα Αύγουστο του 2013
Με το ηλεκτρονικό μήνυμα το ΙΚΑ ειδοποιεί – τρομοκρατεί εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες πως πρέπει να πληρώσουν, το αργότερο εως τις 29 Νοεμβρίου, 20 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο που απασχολούσαν κατά τον μήνα Αύγουστο του 2013.
''η εργοδοτική αυτή εισφορά αφορά όσους εργαζόμενους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους''
Όπως αποκαλύπτει το Capital ''η εργοδοτική αυτή εισφορά αφορά όσους εργαζόμενους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους''.
Από που προέκυψε το χαράτσι – Ποιές είναι οι ποινές μη καταβολής
Ο αναπάντεχος αυτός φόρος έρχεται να καλύψει το κενό στα ταμεία του ΙΚΑ από την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς προς τον ΟΕΚ.
βαφτίζεται ως ''Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων'', και στην ουσία πρόκειται για συνεισφορά των εργοδοτών στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις
Το χαράτσι αυτό βαφτίζεται ως ''Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων'', και στην ουσία πρόκειται για συνεισφορά των εργοδοτών στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.
αφορά και στους απασχολούμενους στα οικοδομοτεχνικά έργα και η είσπραξη του δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για το 2011 και το 2012
Το ΙΚΑ ξεκαθαρίζει πως το χαράτσι αφορά και στους απασχολούμενους στα οικοδομοτεχνικά έργα και πως η είσπραξη του δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για το 2011 και το 2012.
Εαν οι εργοδότες δεν πληρώσουν το νέο αυτό ''αναπτυξιακό'' μέτρο θα αντιμετωπίσουν τις διατάξεις περί αναγκαστικής είσπραξης, ενώ εαν καθυστερήσουν να το πληρώσουν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα τέλη, όσο δηλαδή είναι και το επιτόκιο της ΕΚΤ
Η είσπραξη για το νέο φόρο των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο θα γίνει μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΔΙΑΣ όπως ακριβώς και οι τρέχουσες εισφορές.
Εαν οι εργοδότες δεν πληρώσουν το νέο αυτό ''αναπτυξιακό'' μέτρο θα αντιμετωπίσουν τις διατάξεις περί αναγκαστικής είσπραξης, ενώ εαν καθυστερήσουν να το πληρώσουν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα τέλη, όσο δηλαδή είναι και το επιτόκιο της ΕΚΤ!

newsit.gr