Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2013
20131102-082240.jpg
Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Και ξαφνικά, δύο άγνωστοι, με επαγγελματική συμπεριφορά, εκτελούν δύο νέους και τραυματίζουν βαριά άλλον ένα, (μέλη και οι τρεις πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή) σε κεντρική λεωφόρο του Νέου Ηρακλείου.
Πολιτικοί και δημοσιογράφοι, μιλούν για προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Κρατήστε επιφυλάξεις γι’ αυτό.
Ας δούμε με προσοχή ορισμένα θέματα, απαραίτητα στην σύνθεση των όποιων συμπερασμάτων.
Πρώτο θέμα είναι η κατάσταση της χώρας.
Βρίσκεται υπό κατάρρευση, εξαθλιώνονται καθημερινά οι Έλληνες, βυθίζεται στα χρέη όλο και περισσότερο η Οικονομία της, η
ύφεση κι η ανεργία καλπάζουν ενώ οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη έχουν γίνει νούμερα στις θεατρικές επιθεωρήσεις.
Δεύτερο θέμα είναι το πολιτικό σύστημα.
Το καρκίνωμα της χώρας, αυτό που την οδήγησε σε κώμα και που σιγά αλλά σταθερά την οδηγεί σε βέβαιο θάνατο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πολιτικοί παράγοντες κι ανώτατα στελέχη υπουργείων, έχουν επιδοθεί στο αγαπημένο τους άθλημα, στο ξεπούλημα. Μη φανταστείτε όμως ότι ενεργούν παράνομα. Όχι! Γνωρίζοντας πολύ καλά τόσο το τι πουλιέται όσο και ποιοι μπορεί να είναι αγοραστές, έχουν «στήσει» ένα άτυπο μεσιτικό γραφείο και έναντι αδρής αμοιβής πουλάνε ακίνητα, είτε του Δημοσίου είτε ιδιωτών. Και μη φανταστείτε ότι ασχολούνται για την πώληση ενός διαμερίσματος στην Καλλιθέα ή την Κυψέλη. Ασχολούνται με πανάκριβα κτήρια στο κέντρο των Αθηνών, με φιλέτα παραθαλάσσια κλπ.
Το πολιτικό σύστημα λοιπόν, δεν επιθυμεί αλλαγή φρουράς. Γιατί αλλαγή φρουράς σημαίνει και ελάχιστη έστω παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές. Γι’ αυτό αν προσέξετε, κανένα κόμμα του Κοινοβουλίου, ένα και πλέον χρόνο από τις εκλογές του 2012, δεν έχει κινητοποιήσει τους φίλους και τα μέλη του, δεν έχουν κάνει καμία απολύτως δυναμική διαμαρτυρία, εκτός από τα γεγονότα της ΕΡΤ που ουσιαστικά δεν ζητούσανε τίποτα άλλο παρά να μην κλείσει η ΕΡΤ, να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στην Κρατική Τηλεόραση και Ραδιόφωνο. Για τα εκατομμύρια των πολιτών που ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς δουλειά, που απαξιώθηκαν, εξευτελίστηκαν κι ορισμένοι από αυτούς έφτασαν στην αυτοκτονία, καμία αντίδραση.
Το πολιτικό σύστημα επομένως κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν θέλει αυτή τη στιγμή να γίνουν εκλογές, όσα κι αν λένε κάποιοι αρχηγοί κι εκπρόσωποι κομμάτων στον Τύπο.
Τρίτο θέμα είναι οι δανειστές, η Τρόικα, το ΔΝΤ, η Αμερική, οι τοκογλύφοι Τραπεζίτες, η Μέρκελ ή όπως αλλιώς θέλουμε να λέμε όλους αυτούς που πίνουν σαν τους βρικόλακες το αίμα του Ελληνικού λαού.
Θέλουν αυτοί να υπάρξουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, να γίνουν εκλογές; Μα αν μπούμε στην διαδικασία των εκλογών, θα δραστηριοποιηθούν τα κόμματα, θα ξεκινήσει ο συνηθισμένος λεονταρισμός των πολιτικών, που υπόσχονται να συντρίψουν όλους όσους δεν αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, όλους όσους στρέφονται κατά της δημοκρατίας. Κι αυτό είναι το πλέον ανώδυνο για τα μεγάλα κέντρα εξουσίας, εντός κι εκτός Ελλάδας. Το επώδυνο και ταυτόχρονα απρόβλεπτο είναι, πως αν η χώρα εισέλθει σε μία προεκλογική περίοδο αυτή την χρονική στιγμή, που πρέπει να ληφθούν ή να εφαρμοστούν κι άλλα σκληρά κι επώδυνα μέτρα, τότε θα σηκωθούν οι Έλληνες από τον καναπέ, θα ενεργοποιηθούν, θα αρχίσουν να σκέπτονται, θα αρχίσουν να κρίνουν και να συγκρίνουν, θα διεκδικήσουν και θα απαιτήσουν συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά από την επόμενη κυβέρνηση. Κι αυτό οι δανειστές δεν το θέλουν. Θέλουν να το αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.
Μελετώντας κι αναλύοντας τα πιο πάνω βγαίνει το συμπέρασμα πως κανείς από τους εμπλεκόμενους στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, δεν ήθελε εκλογές.
Η μουρμούρες του κόσμου για την κακή οικονομική κατάσταση και τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του δείχνει μέσα από δημοσκοπήσεις, μία κατάρρευση των δύο πάλαι ποτέ κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και μία επιφύλαξη μεγάλης μερίδας των πολιτών ως προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει αν γίνει κυβέρνηση, δημιουργεί ανησυχίες. Γιατί, σε περίπτωση ανατροπής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος θα είναι πιο απαιτητικός, πιο διεκδικητικός, πιο δυναμικός απέναντι στη νέα κυβέρνηση, απαιτώντας αποκατάσταση των αδικιών και τιμωρία των ενόχων.
Γι’ αυτό λοιπόν εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν.
Και ξαφνικά, δύο άγνωστοι, με επαγγελματική συμπεριφορά, εκτελούν δύο νέους και τραυματίζουν βαριά άλλον ένα, (μέλη και οι τρεις πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή) σε κεντρική λεωφόρο του Νέου Ηρακλείου.
Ξεχάστε τις εκλογές.
Κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ασφάλεια της χώρας, της δημοκρατίας, των πολιτών. Κανείς δεν θα επιτρέψει να πέσει η χώρα σε αποσταθεροποίηση, στα νύχια φασιστοειδών κι αναρχικών ομάδων.
Αυτό θα ισχυριστούν οι πολιτικοί, θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης κι ο λαός θα συνεχίσει να ανεβαίνει τον Γολγοθά του, μέχρι να φτάσει η ώρα της σταύρωσης.
Ανάσταση, δύσκολα θα δει…