Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προς: 1) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
            2) Το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη

Κοιν: ΜΜΕ

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ,

Πρόσφατα λάβαμε ένα «ραβασάκι» που μας καλούσε να καταβάλουμε «Τέλος Επιτηδεύματος» 400,00€. Ας αφήσουμε το γεγονός ότι το λάβαμε ακριβώς την ημέρα που έληγε η προθεσμία πληρωμής... Θα πείτε: «δε φταίμε εμείς, το ταχυδρομείο». Αλήθεια όμως για πιό «επιτήδευμα» μας καλείτε να πληρώσουμε; Είναι «επιτήδευμα» η προστασία του περιβάλλοντος; Η οργάνωσή μας έχει τη μορφή Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Όχι μόνο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι μόνο δεν διανέμονται κέρδη, αλλά πολλές φορές αναγκαζόμαστε να βάζουμε από την τσέπη μας χρήματα, για να καλύψουμε τις ανάγκες της οργάνωσής μας. Δεν είμαστε ΜΚΟ-«σφραγίδα», ούτε «μαϊμού». Η δράση μας είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία (Βόλος) αλλά και πανελλαδικά, αφού μάλιστα εκδίδουμε τη μοναδική οικολογική εφημερίδα με πανελλαδικό χαρακτήρα. Υποτίθεται λοιπόν ότι μια ΜΚΟ σαν τη δική μας είναι το «μάτι» και το «αυτί» της πολιτείας για την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι τουλάχιστον μας έλεγαν κάποτε…
Σήμερα, που πολλοί πολίτες έχουν οικονομικά προβλήματα και δεν είναι της ώρας να πούμε το γιατί. Που πολλοί συνδρομητές μας, «μας κουνάνε το μαντήλι» και το ταχυδρομείο αύξησε  400% τα ταχυδρομικά τέλη, ενώ τα οικονομικά μας φουντάρουν, όπως και πολλών άλλων Ελλήνων, μας καλείται να πληρώσουμε 400,00€ από αυτά που δεν έχουμε! Θα ήταν πιο τίμιο να πάρετε μια απόφαση ως Κυβέρνηση και δια νόμου να καταργήσετε όλες τις ΜΚΟ. Όμως να ξέρετε ότι θα το μετανιώσετε. Όπως πιστεύουμε ότι μετανιώσατε στύβοντας επαγγελματίες, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, είναι άνεργοι, αυτοί και οι υπάλληλοί τους και εσείς δεν εισπράττετε φόρους και ΦΠΑ, άρα στύβετε όσους απομένουν, για να δούμε πού θα βρεθεί ο πάτος;
Όπως επίσης πρέπει να μετανιώσατε αυξάνοντας τη φορολογία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, χωρίς φυσικά να πατάξετε το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ούτε να αυξήσετε τα έσοδά σας, ενώ φορτώσατε τις πόλεις με ατμοσφαιρική ρύπανση που υπονομεύει την υγεία των πολιτών και κοστίζει στο κράτος κονδύλια για την υγεία, τα οποία επίσης συνεχώς περικόπτετε. Καλό θα ήταν βέβαια εσείς, αλλά και ο Υπουργός Υγείας, αν κάποτε χρειαστείτε νοσοκομείο, που το απευχόμαστε, να επιλέξετε ένα από αυτά που «φιλοξενούν» τους απλούς πολίτες και να έχετε την περίθαλψη που έχουν αυτοί!
Κύριε Στουρνάρα και κύριε Θεοχάρη,
Την επόμενη φορά που θα λάβουμε το «ραβασάκι» σας, πρέπει να σας αποστείλουμε και εμείς τα κλειδιά της οργάνωσής μας. Εκτός και αν έχουμε στα χέρια μας 400,00€ και έχουμε πρόβλημα πού να τα επενδύσουμε!
Πάντως με τα τόσα προβλήματα, που ξέρουμε πως έχετε, δε φιλοδοξούμε να διαβάσετε την παρούσα επιστολή, αλλά πιθανόν να το κάνει, όπως ελπίζουμε τουλάχιστον, κάποιος σύμβουλός σας και να σας «συμβουλέψει» σωστά. Φυσικά και δεν περιμένουμε κάποια απάντησή σας. Απαντήσεις λαμβάνουμε από κάθε Ευρωπαίο Υπουργό, με τον οποίο επικοινωνούμε, αλλά «εδώ είναι Βαλκάνια» και οι Έλληνες Υπουργοί μας θεωρούν «υπηκόους» τους.

      ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ




         Γιάννης Γερόπουλος                                                           Κώστας Βολιώτης